Annus on kaotanud juba 1,2 miljardit krooni

Merko Ehituse nõukogu esimees shy;Toomas
Annus istub miini otsas, mis lisaks kriminaalkaristusele võib tekitada tüli
suurärimehe ja Merko Ehituse väikeaktsionäride vahele.

Selleks lõhkekehaks on üks kõige vähem räägitud punkte maadevahetuse saagas: usalduse kuritarvitamine. Kahtlustuse kohaselt ei kasutanud Merko Ehitus Annuse tegevuse tõttu võimalust teha maadevahetuse tehingut, mis lubanuks firmal teenida ekstrakasumit, kirjutas Eesti Ekspress.

Sisuliselt tähendab see, et riik küsib, kui palju hoolib Annus lugupeetud börsiettevõtte väikeaktsionäridest.

Merko on hästi tuntud, kuid segasevõitu olekuga firma, kus kinnisvara arendamise (ja maadevahetusega) tegeleb nii börsil noteeritud Merko Ehitus kui ka tema emaettevõte Merko Grupp. Pole selge, millal ja miks saab ühe või teise projekti eraettevõte ja millal börsifirma. Seni on väikeaktsionärid Annusega ühte hoidnud.

Kuid kena seis on muutumas. Pruukis vaid firmal mullu 22. oktoobri õhtul avaldada veidigi täpsem börsiteade esitatud kahtluste kohta ning aktsia hind hakkas kukkuma. Sellest ajast saadik on Merko Ehituse aktsionärid kaotanud keskmiselt 25 miljonit krooni iga börsipäeva kohta.

Annuse enda osaluse väärtus on kahanenud 1,2 miljardi krooni võrra.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised