Merko vaidlustab Läti konkursist kõrvale jätmise

AS Merko Ehitus kavatseb selle juhatuse
esimehe Tõnu Toomiku sõnul vaidlustada kohtus otsuse jätta ettevõte kõrvale Läti
rahvusraamatukogu ehituse konkursist.

Toomik ütles, et Merko pakkumine 87 miljonit latti ehk umbes kaks miljardit Eesti krooni oli ligi miljard krooni konkurentide omast parem. Konkursi tingimused tehti aga Toomiku sõnul ekstra Merko jaoks ümber, vahendas ETV 24 saadet "Aeg luubis".

"Kinnituskiri tehti spetsiaalselt meie jaoks. Seal oli kirjas umbes nii, et me peaksime kinnitama, et mitte keegi mitte kunagi mitte kusagil mitte mingis asjas ei ole meid mingilgi määral kahtlustanud," selgitas Toomik. "See on küll senitundmatu võte konkursilt kõrvaldamiseks."

Konkursi korraldaja, riikliku agentuuri New Three Brotsers direktor Zigurds Magone kinnitas, et ranged tingimused tulenevad rahvusvahelisest lepingust. "Jaa, sellise tingimuse me seadsime. Seda nõuab meie koostöölepe Transparency Internationaliga. See leping nõuab meilt rangemaid tingimusi korruptsioonivastastes küsimustes," rääkis ta.

Toomik vihjas, et eetilise puhtuse sildi all puhastatakse hoopis teed Läti enda firmadele ning konkureerima jäänud kahe konsortsiumi näol võib olla tegu sisuliselt ühe pakkumisega. "Seal on kaks konsortsiumit. Üks koosneb peatöövõtjatest ja teine on alltöövõtjate konsortsium, mis tavaliselt peatöövõtte ei teegi. Meile siit vaadates väga tundub, et see on nii öelda kahe mütsiga üks pakkumine," ütles ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised