Veebruaris suurenesid klaasikahjud

Veebruaris teatati ERGO-le 883 uuest
kaskojuhtumist ja 643 liikluskindlustusjuhtumist. Märgatava hüppe on teinud
klaasikahjude arv, suurenedes 24%-lt 417 juhtumile.

Aasta varasema perioodiga on liikluskahjude arv vähenenud 23%, kuid kaskojuhtumite arv 8% suurenenud, teatas ERGO kindlustus. „Avariide vähenemisele teedel on soodsat mõju avaldanud lumevaene veebruar, samas kui klaasikahjusid on just lume ja jää puudumine märgatavalt suurendanud,” nentis kindlustusdirektor Andres Konsap.

Veebruari tormised ilmad on kaasa toonud loodusjõudude poolt tekitatud varakahjude arvu suurenemise kuni kaks korda 17 juhtumini aasta varasema perioodiga võrreldes. Samas näitab teatatud varakahjude üldarv jätkuvat langustrendi, seejuures on arvuliselt enim vähenenud veekahjud.

Talvereisihooaja algus on suurendanud ka reisikahjude arvu 22% 116 juhtumini. Veebruarikuu reisikahjudest poole ajendasid suusamäel toimunud õnnetused. Sellele järgnesid arvuliselt reisitõrke juhtumid, mille põhjustas pereliikme haigestumine. Ettevõte hüvitas 2008. aasta veebruaris 1719 kahjujuhtumit 44 miljoni krooni ulatuses. Käesoleva aasta esimese kahe kuuga on hüvitised kasvanud 4 % võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Enim maksis selts veebruaris hüvitisi kaskokindlustuses 983 juhtumi puhul summas 21 miljonit krooni ja liikluskindlustuses 485 juhtumi puhul 15 miljonit krooni. Võrreldes 2007. aasta sama perioodiga on 28% suurenenud kaskojuhtumite arv ning 30% vähenenud liikluskindlustuse hüvitiste arv. Kaskohüvitiste summa on samal perioodil suurenenud 26%.

Varakahjusid hüvitas ERGO veebruaris 106 juhtumi korral ligi 6 miljoni krooni ulatuses. Võrreldes 2007. aasta veebruariga on varakahjude hüvitiste arv vähenenud, ent hüvitissumma suurenenud peaaegu poole võrra.

Reisikindlustuses hüvitas selts veebruaris 80 juhtumit summas 435 000 krooni. Reisikindlustushüvitiste arv suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 13%.

Kindlustusmakseid kogus ERGO 2008. aasta veebruaris 76 miljonit krooni, mis on 13% rohkem kui 2007. aasta veebruaris. Enim kogus selts kindlustusmakseid liiklus- ja kaskokindlustusest, järgnes juriidilise isiku ja eraisiku varakindlustus. Võrreldes aasta varasema perioodiga on märgatava hüppe teinud liikluskindlustusmaksete laekumine, suurenedes 30%. Üle 15% on kasvanud tsiviilvastutuskindlustuse ja kodukindlustuse müük. Aasta algusest on kindlustusmakseid kogutud 167 miljonit krooni, mis on 12 % rohkem kui eelmisel aastal sama ajaga.


„Veebruaris üllatas kindlustusturg positiivselt 14% protsendise kasvuga, mis ületab märgatavalt jaanuari 9%st kasvu. ERGO jaoks olid veebruari tulemused samuti positiivsed. Peale stabiilset 11%list kasvu eelmistel kuudel, saavutasime veebruaris 13% kasvu. Suurim muutus on toimunud liikluskindlustuse maksete laekumises, mille üheks ajendiks on turul tehtud konkurentide hinnakorrektsioonid, mis on toonud senisest enam autoomanikke ERGOsse liikluskindlustust sõlmima,” lausus juhatuse liige Marek Zacek.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised