28. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inflatsiooni ohjamise programm Lätis andis kinnisvaraturule hoobi

Läti valitsuse inflatsiooni ohjamise programmi mõju oli eriti karm elamispindade sektorile, selgub Colliersi turuülevaatest.

Äripindade turg on paremas seisus, tekkinud on selgem struktuur ja tõusnud kvaliteet. Hinnalangus võib tabada projekte, mis olid planeeritud ja ehitatud võimalike üürnike ja investorite pikemaajalisi huve arvestamata, üldiseks hinnalanguseks praeguses turusituatsiooni äripindade turul põhjust ei ole.

Mihails Morozovs, Colliers International Baltikumi ja Valgevene partner sõnab: “Globaalne finantskriis ja valitsuse tegevus kinnisvaraturu reguleerimise osas on muutnud olukorra väga keeruliseks kõikide osapoolte jaoks – investoritele, arendajatele, pankadele ja ehitusfirmadele. Täna sõelutakse turult välja ettevõtted, mis on teinud liiga suuri investeeringuid, mis täna ei genereeri tulu ja mida ei õnnestu ka lähiajal realiseerida.

Tugevad arendajad, kellel on selged laienemisstrateegiad ja tugevad projektid, kasvavad veelgi tugevamaks. On oodata huvi suurenemist juhtivate rahvusvaheliste arendusfirmade poolt, eriti kaubandus- ja tööstusvallas. Selline turuolukord loob parema võimaluse ettevõtetele, kes on orienteeritud keskmisele kasumile ja pikematele perspektiividele.

Läti majandus tegi 2007. aastal läbi tormilise, kuid balansseerimata arengu. Inflatsioon kasvas ja kasvab senini väga kiiresti, oodata on SKP vähenemist. Seadusandlus, pankade laenupoliitika, ressursside (energia, tõõjõud) kättesaadavus ja nende hind, maailmamajanduses toimuvad protsessid – kõik see on vaieldamatult avaldanud tugevat mõju Läti kinnisvaraturule.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474