2. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmess Pirital kipub laadastuma

Ehitusmess Eesti Ehitab 2008 on ehitussektori ettevõtete juhtide sõnul korratu üritus, mis on liiga kulukas.

"Sellel näitusel pole ammu enam perspektiivi! Seal on ju kaos! See on närvesööv!" osutab nõutult ASi Puukeskus tegevjuht Atso Matsalu messi Eesti Ehitab hallide killustatud paigutusele ja lonkavale logistikale.

"See ehitusmess on rohkem enesenäitamiskoht, kuhu tullakse tülpinud rutiinist ja oma margi ülalhoidmiseks - kulud sellega seoses pole ammu enam plusspoolel," teatab kuivsegusid tootva ASi Uninaks juhataja Guido Piksar.

Iga-aastane messi korraldamine muudab selle infovaeseks ja kulukaks korraldajale, eksponendile ning külastajale. Messitariifid võiksid Piksari veendumusel olla vabalt 20-30 protsenti madalamad.

ASi Väo Paas juhataja Veljo Haube peab igal aastal ilma kindla suunata messil osalemist mõttetuks. Ühelt poolt peaks mess nüüd mingi kindla peateema välja valima, teisalt aga peaks see olema ka inimeste harimise koht.

Eesti Näituste ASi nõunik Siimu Loogma aga mingit tagasiminekut ei taju. On ju raugeva ehitusturu tingimustes eksponendid nõus pea ükskõik mis pindadega. Nüüd rõhutakse ju rohkem boksi isikupärale, eristumisele. Ootab Loogma ju messile vähemalt 46 000 külastajat.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane arvab, et olemasolev mess peaks vastama rohkem olukorrale. See võiks rentaabluse huvides toimuda üle ühe aasta. Inimestel võib isegi iga-aastane huvi olla, kuid materjalitootjatel pole igal aastal kohe midagi uut lisada.

Messil on transport vilets, autodega juurdepääs on raske. Samas olid eelmisel aastal eribussid pooltühjad - sõitsin nendega isegi. Lonkavat logistikat saatsid pikad söögijärjekorrad. Teisalt oli mess kontsentreeritud ja toimus lühikesel ajavahemikul.

Kaks suurt ehitusmessi oleks selgelt liiast. Samas - konkurents oleks teretulnud. Tuleb leida lahendus, kus säiliks hea hind ja kvaliteet.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474