Lennuvälja renoveerib 547 mln kroonise käibega firma

Ämari lennuvälja renoveerimise hankele
pääsevad firmad, mille käive ulatub kolmel viimasel aastal vähemalt 35 mln
euroni aastas ehk vähemalt 547,4 miljoni kroonini.

Kaitseministeeriumi hanketingimused ütlevad, et pakkuja käive peab nii 2005., 2006. kui ka 2007. aastal ületama 547 miljonit krooni aastas. Ehitaja peab ette näitama vähemalt kolm viimase kolme aasta jooksul valminud infrastruktuuriobjekti, mille ehitusmaksumus ilma käibemaksuta ulatub 8 miljoni euro ehk 125 miljoni kroonini.

Nagu hangetel ikka, ei tohi pakkujal olla maksuvõlgu ning tal tuleb täita ka mitmesuguseid teisi seadustest tulenevaid nõudeid. Eestis tähendab see, et nii pakkuja kui ka tema alltöövõtjad peavad olema majandustegevuse registrisse kantud kui ehitusettevõtted.

Ühtlasi nõuab 807 miljoni kroonist peatöövõtu hanget korraldav kaitseministeerium, et pakkujad avaldaks neile oma alltöövõtjate nimekirja.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles aripaev.ee-le, et Eestis on konkursile sobivaid ehitusfirmasid rohkem kui üks-kaks. "Täpset arvu on raske öelda, kuid põhiliselt käib jutt suurematest ehitus- ja tee-ehitusfirmadest," sõnas Kuimet.

Samas on Ämari lennuvälja renoveerimise hange avatud kõigile NATO liikmesmaade ehitusfirmadele.

Seni on kaitseministeeriumi ehitushankeid võitnud erinevad ehitusfirmad, nagu näiteks Linnaehitus, Eesti Ehitus, Facio ja NCC. Viimast suuremat ehitust, veerand miljardit krooni maksma läinud Kuperjanovi kasarmuid, juhtis Linnaehitus.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised