14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GILDi ja Uus Maa kinnisvarafirmad tõsteti investorite kaitseks fondi

GILD Financial Advisory Servicesile ja Uus Maale kuuluva firma EEREIT kinnisvarafirmad tõsteti ümber GILDi fondi EEREIF, et investoreid paremini kaitsta.

Väärtpaberite Keskregistri andmetel muutis omanikku kümme firmat: OÜ Järveotsa Keskus, OÜ SR Baltic Real Estate, OÜ Sefirius Invest, OÜ Balti Kett, OÜ Madara Maja, Estero Projekt, OÜ Sõbra Ärikeskus, OÜ Iruinvest, OÜ Roosikrantsi Äripinnad ja OÜ Astroline.

Ettevõtete tuntuimad rendileantavad äripinnad on Järveotsa Keskus Õismäel, Šveitsi maja Rootsikrantsi tänaval ja Kino Sõprus Tallinna vanalinnas.

AS EEREITi (Eastern Europe Real Estate Investment Trusti) tegevjuht Jaanus-Janek Juss selgitas, et märtsi lõpus kinnitas finantsinspektsioon uue avaliku kinnise lepingulise kinnisvarafondi EEREIF (Eastern Europe Real Estate Investment Fund) tingimused ja EEREITile kuuluvad firmad viidi EEREIFi alla.

„Käimasoleva protsessi tulemusel liiguvad EEREITi alusvarad kinnisvarafondi EEREIF alla. EEREIT loodi 2005. aastal aktsiaseltsina, kuna Eesti seaduste järgi oli see siis parim võimalik struktuur investoritele kinnisvarainvesteeringute tegemiseks. Registreeritud kinnise kinnisvarafondina saame pakkuda investeeringute paremat kaitset oma investoritele ja efektiivsemalt hallata fondi likviidsust,“ selgitas Juss muudatusi.

Ettevalmistusi fondi registreerimiseks alustas ettevõte juba ligi aasta tagasi. „Oleme seejuures oma investoreid jätkuvalt kursis hoidnud kõigi planeeritavate muudatustega. Üldiselt näevad investorid seda igati mõistliku sammuna praeguses muutlikus turuolukorras,“ rääkis ta.

Muudatuste raames on EEREIT korrastanud ka kinnisvarafondi tütarettevõtete struktuuri. Fondi portfelli see sisulisi uuendusi aga ei too, tegu on juriidiliste kohandustega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474