16. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hirve ja Gammeriga seotud firma kinnistule kerkib filmikeskus

Tallinna Ülikool ja Balti filmi- ja meediakool ostavad Hubert Hirvele ja Pavel Gammerile kuuluvalt firmalt piirivalveameti endise administratiivhoone, et sinna digitaalne filmikeskus rajada.

Tallinna Meremeeste Klubina tuntud kollasesse nurgamajja Uus-Sadama tänaval võib juba tuleva aasta lõpuks kerkida nüüdisaegne digitaalne filmikeskus, mille sarnast ei ole Lätis ega Leedus, kirjutas Postimees.ee.

See on rõõmusõnum Tallinna Ülikooli Balti filmi- ja meediakooli tudengitele ja õppejõududele ning suur samm eesti väikese-eelarvelises filmitootmise arengus – põhihoone kõrvale 1970. aastatel valminud spordikompleksi kohale peaks kerkima nüüdisaegne digitaalne filmikeskus.

Balti filmi- ja meediakooli arendusjuhi Martin Aadamsoo sõnul võiks see muuta Eesti praegust olukorda, kus aastas filmide tegemiseks eraldatud 100 miljonist kroonist riiklikust dotatsioonist läheb 10 miljonit selleks, et tegijaid ja tehnikat mujalt sisse osta.

Plaanitavasse keskusse tulevad helistuudiod, filmi järeltöötluse stuudioid, väiksemaid firmasid koondav n-ö meediaklaster ning suur filmipaviljon, kus saab võimalusel ka paralleelselt kahe filmi võtteid teha, kas filmikeskusele rajatakse päris uus hoone või rekonstrueeritakse praegune spordihoone, on veel arutlusel ning sõltub rahast.

Filmikeskuse valmimine läheb maksma 200 miljonit krooni, sellest poole moodustab Tallinna Ülikooli omafinantseering ning ülejäänud loodetakse saada Euroopa Liidu ja muudest fondidest, peale selle kulub ligi 20 miljonit krooni ka maja sisseseadele, kui kõik sujub plaanipäraselt, algab projekteerimine sel suvel, ehitus ja renoveerimine on plaanitud järgmisse aastasse ning 2009. aasta lõpuks peaks keskus valmis saama.

Ülikool ostab kinnistu OÜ-lt Delika Eesti. Aadamsoo ütles aripaev.ee-le, et ka eelleping on sõlmitud. Millal kinnistu müük realiseerub, sõltub tema sõnul sellest, millal fondid rahastamisotsused teevad. „See juhtub paari-kolme nädala jooksul,“ lisas ta. Täpset ostusummat ta konfidentsiaalsusklauslile viidates ei öelnud. „Renoveerimine ja ehitus maksab suurema osa mainitud 200 miljonist kroonist,“ ütlas Aadamsoo.

Piirivalveameti endise administratiivhoone ostis OÜ General Baltic Group 26. juunil 2006. aastal suulisel enampakkumisel Eesti 63,1 miljoni krooniga. 19.01.2007 müüdi see edasi OÜ-le Delika Eesti. Kinnistule on seatud 41 miljoni krooni suurune hüpoteek Hansapanga kasuks. Muub hulgas on kinnistu vastu huvi tundnud ka ärimees Urmas Sõõrumaa ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

OÜ General Baltic Groupi omanikeks on Hubert Hirv ja Pavel Gammer. Esialgselt plaanisid mehed majja laiendada Baltic Hotel Groupi hotelliketti, kuhu juba kuuluvad luksuslikud Vana Wiru ja Imperiali hotell Tallinnas ning Promenaadi hotell Haapsalus.

OÜ Delika Eesti kuulub äriregistri andmetel pooleks General Baltic Groupile ja OÜ-le United Partners Investments. Ettevõtte nõukokku kuuluvad lisaks Kalev Sakjasele ka Hirv ja Gammer. United Partners Investments on United Partners Group OÜ tütarettevõte. United Partners Group OÜ kuulub võrdsetes osades Sven Soomuste firmale OÜ Lion Invest, Kalle Kiigske firmale OÜ Atradius, Mart Toomingu ettevõttele MT Finantsid OÜ ja Tarmo Rootemanile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474