17. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narkomaan istus jalgratturi surma eest kuus kuud

Värske politseileht kirjutab, et Tallinna-Tartu maanteel 28aastase naise surnuks sõitnud narkomaan Jevgeni Smoldarevil tuli vanglas istuda vaid kuus kuud.

Arvestades autoga sõita armastava narkomaani vahi alla võtmise aega möödunud aasta 25. septembril on ta praeguseks jälle vabaduses. Üheksa klassi haridusega 23aastane Smoldarev oli varem kolm korda kohtulikult karistatud. Eelmisel korral sattus ta kohtupinki varguse, kelmuse ja dokumendi kuritarvitamise eest. Lisaks on teda korduvalt karistatud joobeseisundis ning lubadeta autosõidu eest.

Kuidas jalgratturi surnuks sõitnud narkomaan nii kergelt pääses? Väga lihtsalt. Ülekuulamisel oli ta koostööaldis, võttis süü omaks ja ütles, et kahetseb juhtunut südamest.

"Õnnetuse hetke ta täpselt ei mäletanud. Ütles, et tee ääres ta kedagi ei märganud, ning arvas, et võib-olla segasid teda vastutulevate sõidukite tuled," selgitas Politseilehe vahendusel Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna avariitalituse juhtivkonstaabel Marje Langerpaur. "Samas tunnistas ta, et oli pikka aega magamata ja väsinud," lisas ta.

Enne traagilist avariid oli Smoldarev autoga ringi kihutanud kolm tundi ning teinud selle aja jooksul ühe puhkepausi. Narkomaan ütles uurijaile, et oli viimase nädala jooksul maganud kokku ainult kaks tundi.

Ehkki Politseileht asja täiendavalt ei seleta, tähendavad Smoldarevi sõnad, et see autojuhist narkomaan kasutas meelemürki vähemalt nädal aega jutti. Ta võttis sisse ainet, mis muudab inimese pikaks ajaks nõdrameelselt erguks ning tegusaks. Sellise aine, näiteks efedriinil põhinevate preparaatide tarvitajad ei saa magada, ühtlasi ei istu neile ükski söök. Nädalase tsükli lõpuks on narkomaanid juba silmnähtavalt kaalu kaotanud ning tormavad ringi nagu elavad zombid.

Politseileht märgib, et kohus määras Smoldarevile kolmeaastase vangistuse, kuid karistust vähendas fakt, et kurjategija nõustus lühimenetlusega. See võttis vangistuse otsast kolmandiku ehk ühe aasta. 1,5 aastat sai Smoldarev tingimisi. Selle aja jooksul ei tohi ta tarbida alkoholi ega narkootikume.

Kohus võttis Smoldarevilt üheks aastaks ära ka mootorsõiduki juhtimise õiguse, mida tal pole kunagi olnud. Praktikas pidi selline karistus tähendama, et Smoldarev ei saa aasta jooksul autojuhilube teha.

Smoldarevil tuleb riigile maksta 17 000 krooni, mis hüvitab kriminaalmenetluse kulud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474