Mart Mere sai Eesti Kindlustusmaaklerite Liidu uueks juhiks

Eesti Kindlustusmaaklerite Liidu (EKML)
üldkoosolekul valiti liidu uueks juhatuse esimeheks maailma suurima kindlustus-
ja riskijuhtimisteenuseid pakkuva ettevõtte Marsh McLennan Group Eesti
tütarettevõtte juht Mart Mere.

Uue juhatuse üheks suurimaks ülesandeks on EKMList kvaliteedimärgi kujundamine ning ühiste tööpõhimõtete ja klienditeeninduseprintsiipide väljatöötamine. Eesti Kindlustusmaaklerite Liitu kuulub 14 juhtivaimat kindlustusmaaklerettevõtet, teatas Marsh.

Kindlustusmaaklerid nõustavad praegu ligi pooli Eesti kindlustusvõtjaid, seda nii eraisikute kui ka ettevõtete turul. „Maaklerid on oma tegevusega säästnud ettevõtetel ja eraisikutel miljoneid kroone ning kavatseme seda jätkata. Kindlustusmaakleri teenust hinnatakse üha enam ja seda on näidanud ka viimatised jõulised turuletulekud," ütles Mere.

Kindlustussektorit on majanduslangus samuti mõjutanud ja toonud endaga kaasa mahtude vähenemise enamasti just vabatahtlike kindlustusliikide osas. “Kindlustusseltsidele, kes täna kindlustusmaaklerit müügikanalina ei kasuta, ennustan raskeid aegu, sest kulude vähendamine on turu kokkutõmbumisel ja konkurentsisituatsioonis esmane,“ märkis ta ning lisas, et üks EKMLi prioriteetidest on dialoogi arendamine kõikide kindlustusseltsidega, et tänases kindlustusturu languses anda neile võimalus oma kulubaasi vähendada.

Kindlustusmaaklerid teenivad oma käibe vahendustasust, mis on oluliselt väiksem kindlustusseltsi otsemüügikuludest (kontorikulud, agenditasud, reklaamikulud jne). Kui kindlustusseltsi müügikulude osakaal kogu kindlustusmaksest on vahemikus 20-35%, siis maakleri puhul jäävad vastavad näitajad vahemikku 10-15%. Seega maakleri roll tänasel kindlustusturul on selgelt majanduslikult kasulik nii kindlustusvõtjale kui ka kindlustusseltsile.

Eesti Kindlustusmaaklerite Liidu eesmärgiks on kujundada antud tegevusala parimaid praktikaid ning järgida, et maaklertegevus Eestis oleks kvaliteetne. „Tahame olla kvaliteedimärk seda sõna otseses mõttes,” ütles Mere.

2000. aastal asutatud Eesti Kindlustusmaaklerite Liit (EKML) koondab enda alla 14 kvaliteetsemat kindlustusmaaklerit. EKMLi eesmärgiks on korraldada Eesti Vabariigis tegutsevate kindlustusmaaklerite koostööd, esindada ning kaitsta oma liikmete ühiseid huve ning teha toiminguid kindlustusmaaklerlusele soodsaima ning rahvusvahelistele normidele vastava ärikeskkonna tekkeks.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib JUHTIVSPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

17. oktoober 2018

Uudised