24. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vimberg: kinnisvarakrahh on meile võit

Intelligentsete majade süsteeme projekteeriva Yoga Intelligece'i juht Priit Vimberg ütles, et kinnisvarakrahh ning majanduslangus on nende ärile kasuks olnud.

„Inimesed on hakanud rohkem mõtlema energiasäästule ning raha säästmisele. Meie süsteemiga on võimalik säästa umbes 40% energiale kuluvast rahast. Kui mõelda kodusid, kus küttele kulutatakse aastas 50-60 tuhat krooni, siis selline sääst on üüratu,” rääkis Vimberg Silicon Valley's Äripäevale.

Vimbergi sõnul teevad nad koostööd nii Arco Vara kui ka Merkoga, et majadesse uusi süsteeme paigaldada. Nõudlus olevat suur.

„Meie esimene täieliukult intelligentselt ehitatud maja Juurdeveo tänaval Tallinnas saab ka nüüd lõpuks valmis. Eestlased on täiesti altid oma mõtteviise muutma,” lisas Vimberg.

Vimberg lisas, et kogu idee energiasäästust tuleb nende süsteemi puhul mõtteviiside ja traditsioonide muutusest.

„On ju jabur, kui korraga inimesed kütavad oma maja ning samal ajal töötab konditsioneer. Meie mõte on panna tubadesse sensorid, mis mõõdavad temperatuuri ja CO2 sisaldust ja selle aluselt muudavad käitumist,” sõnas Vimberg.

Yoga Intelligence'i süsteemid maksavad väidetavalt umbes kolmandiku sellest, mida pakuvad teised firmad ning lihtsama süsteemi saab kätte umbes 30 000 krooniga.

„Uutele turgudele toome muidugi juba konkreetsed tooted, mis võiksid hinna mõttes alata kuskil 3000 kroonist,” lisas Vimberg.

Uute turgude all mõtleb Vimberg USA ja Suurbritannia turge, mille jaoks otsitakse hetkel riskikapitaliste, kellega oleks võimalik uusi turge vallutada ning toodet edasi arendada.

„Vaja oleks meil umbes 150 miljonit krooni, et oma arendused ning ideed elu viia,” sõnas ettevõtja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474