Sõnajalad ei tohi Natura alale tuulegeneraatorit paigaldada

Saaremaa keskkonnateenistus ei kiida heaks
perekond Sõnajalgade plaani püstitada Salme valda Natura 2000 alale
tuulegeneraator.

Saaremaa keskkonnateenistus leiab, et tuulegeneraatori püstitamine Tiirimetsa külas Taraja maaüksusele ei ole võimalik, kuna see kahjustab eeldatavalt oluliselt Natura 2000 ala kaitse eesmärke, ala terviklikkust ning kaitstavate elupaigatüüpide ja liikide soodsat seisundit, Oma Saar.

Perekond Sõnajalad soovivad Taraja maaüksusele püstitada kuni 2,5- megavatise võimsusega tuulegeneraatori. Taraja maaüksus kuulub Natura 2000 Kaugatoma-Lõu loodusala ja Lõu lahe linnuala koosseisu ning asub lisaks ehituskeelualal.

Praegu kuulub perekond Sõnajalgadele kuus töötavat elektrituulikut Üüdibe külas. Paar aastat tagasi algatas Sõnajalgadele kuuluv ettevõte Tiirimetsa külas Silla maaüksusel detailplaneeringu viie 0,5-megavatise võimsusega tuuliku püstitamiseks, kuid plaan nurjus kohalike elanike vastuseisu tõttu.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised