Gaasihinna tõus on kinni kütteõli hinnas

Sügisene gaasihinna tõus toob aastas juurde
tuhandeid kroone lisaväljaminekuid mitte ainult neile, kellele gaasitoru koju
jookseb, vaid ka paljudele kortermajade elanikele.

Eesti Gaas on esialgu hinnatõusu suurusest rääkides kidakeelne, sest praegu käivad selles osas veel läbirääkimised konkurentsiametiga, kellel on voli nii hinnatõusu taotlust kärpida kui ka kasvatada, kirjutas Postimees.

Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi sõnul räägivad nad arvudest meelsamini siis, kui konkurentsiamet on need kinnitanud. Teada on siiski, et kõige valusamalt tabaks hinnatõus just suuri gaasitarbijaid, kellele müüdav gaas on kuupmeetri arvestuses küll kõige odavam, kuid kelle hinnatõus oleks protsentuaalselt kõige suurem.

Nii kasvaks keskmise eramaja omaniku, kelle majas gaasiga nii köetakse kui tehakse süüa ja soojendatakse vett, kulud aastas umbes 3000 krooni võrra.

Keskmine korter, kus on nii gaasipliit kui -boiler, kasutab aastas keskmiselt 400 kuupmeetrit gaasi ning maksab selle eest pea 1800 krooni, uue hinnataotluse järgi suurenevad tema kulutused pea 35 protsenti ehk 2400 kroonini.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Uudised