5. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakosta: Tallinnas võiks parkimiskohti vähendada

Tallinna linnavolikogu ja Isamaaliidu fraktsiooni liige Liisa Pakosta ütles, et Tallinna linnavalitsuse lähenemine liikluskoormuse vähendamiseks on populistlik - alustada võiks parkimiskohtade vähendamisest ja kaubasadamale sobilikuma asukoha leidmisest.

„Iseenesest on see positiivne, et linnas tahetakse liikluskoormust vähendada,“ ütles Pakosta.

„Kuid esimese asjana tuleks üle vaadata linnaplaneering. Tallinn kehtestas aasta-paar tagasi parkimisnormatiivid, et ühe korteri kohta tuleb ehitada 1,5 parkimiskohta. Kusjuures kõik tuleb roheala arvelt,“ rääkis ta.

„52 protsenti linlastest kasutab ühistransporti. Kui kodanikud on sunnitud maksma parkimiskoha eest, siis ikkagi ostetakse auto. Maailma arenenud linnad liiguvad sinna, et piiratakse parkimiskohtade arvu,“ lisas ta.

Pakosta ütles, et ta heidaks ette linnavalitsusele ettepaneku tegemist, et sadamast tulnud veokitele kehtestatakse ajaline piirang. Ta lisas, et kõrgelt arenenud linnades ei sõida veokid ammugi öösiti.

Poliitik tunnistas, et tal on natuke kõrini süüdlaste otsimisest. „Meie teede aluspind on lihtsalt nõrgem kui Põhjamaades,“ selgitas ta Tallinna teede kiire lagunemise põhjust.

„See on äärmuslik, kui veoautod sunnitakse sõitma öösiti, see rikub öörahu ja on ebaloomulik valik. Nii kaua, kui inimene on laevadega sõitnud on ka kaupa laevadega veetud ja nüüd on see, siis vastuvõetamatu.“

„See on väga populistlik lähenemine,“ märkis Pakosta ja lisas, et alustada tuleks teisest kohast – kaubasadamale sobilikuma asukoha leidmisest ning sellest, kuidas transport liigub.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474