8. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on IP-televisiooni levikult maailmas kolmandal kohal

Eesti on maailmas IP-televisiooni levikult kolmandal kohal. Esimene on Hongkong ja teine Island.

The Economist kirjutas, et kolmandik Hongkongi peredest vaatab televiisorit üle interneti. Euroopas elavad vähem kui pool IP-TV vaatajatest. Vähem kui 1% ameeriklastest vaatab IP-TVd.

IP-televisioon on internetiühendusel põhinev televisiooniteenus, nagu seda on Elioni pakutav digitelevisioon.

"Kui uuringus on välja toodud, et Eestis kasutab IP-TVd 9% leibkondadest, siis tegelikult tänaseks on see tõusnud juba 15%-le. Kui Eestis jätkub sama suur huvi IP-TV vastu, mida on igati põhjust eeldada, siis jõuab Elion igasse kolmandasse kodusse aastaks 2010," kommenteeris Elioni juhatuse esimees Valdur Laid.

Ka alustas Elion koostööd maailma juhtiva teenusepakkujatele suunatud tarkvaralahenduste ja klienditeeninduse tugisüsteemide tootjaga Amdocs. Uus tarkvaraplatvorm võimaldab Elionil paremini hallata kiiresti kasvavat internetiühendusel põhinevate teenuste portfelli, tulla kiiresti välja uute ja keeruliste IP-teenustega ning neid edukalt töös hoida, teatas firma.

Elioni turundusdirektori Arti Otsa sõnul aitab uus tarkvaralahendus täita mitut olulist funktsiooni, kuid neist olulisim on uute teenuste turuletoomise lihtsustamine. „Uue süsteemiga tugevdame veelgi Elioni konkurentsieeliseid ning turupositsiooni IP-teenuste pakkujana,” selgitas Ots. Ta lisas, et süsteemi rakendamine tervikuna aitab parandada Elioni Internetipõhiste teenuste kvaliteeti ning tõsta seeläbi klientide rahulolu.

„IP-teenuste turg kasvab maailmas väga kiiresti. Elioni ambitsioonid on selles valdkonnas väga suured ning edu tagamiseks on meil kõik vajalik: infrastruktuur, eksperdid ja teadmised,” ütles Ots.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474