8. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levicom nõuab kunagiselt nõustajalt poolt miljardit krooni

Eestis asuv Levicom International Holdings BV nõuab Londoni advokaadibüroolt Linklaters LLP rohkem kui poole miljardi kroonise kahju hüvitamist, kirjutas Bloomberg.

Levicomi ja Linklatersi 539,5 miljoni kroonise tüli algpõhjus peitub 1998. aastas, mil Eesti ärimeeste Tõnis Paltsu ja Toomas Peegi telekomifirma rändas Hollandisse registreeritud Levicom International Holdings BV vahendusel Rootsi telekomihiiu Tele2 kätte.

Linklatersi soovitus oli "lohakalt läbimõeldud ja liialt optimistlik", väidab Levicom nüüd kohtudokumentides, milles nõuab Londoni suuruselt teiselt advokaadibüroolt 50 miljoni dollarilise (505,8 miljonit krooni) kahju ja 1,7 miljoni naelsterlingi (33,7 miljoni krooni) suuruste õigusabikulude hüvitamist.

Linklaters soovitas Levicom International Holdings BV-l müüa aktsiaselts Levicom Cellular ja osaühing Levicom Broadband firmale NetCom AB. Kui ilmnes, et NetCom rikub lepingut, ütles Linklaters Levicomile, et neil on vahekohtus võitmiseks 70protsendine tõenäosus.

Võidu tõenäosus vähenes 50 protsendile, kui Levicom lükkas tagasi kolm pakutud lahendust. Isegi, kui Levicom oleks vahekohtus võitnud, oleks ta sellega saavutanud kokkuleppest vähem, väitis Levicom oma hagis.

Linklatersi väitel esitas Levicom oma Läti tehingute kohta puudulikku informatsiooni ega küsinud enne Tele2 AB omandatud NetComi pakkumiste tagasilükkamist nõu. Väidetavalt soovitasid advokaadid kaasata tehingu hindamisse finantsspetsialisti.

Levicomi väited on täiesti valed, kommenteeris Linklatersi partner Mark Humphries, kes omal ajal Levicomi nõustas.

Levicomi advokaat Andrew Shaw keeldus kommentaarist. Tele2 kõneisik Pernilla Oldmark keeldus samuti kommentaaridest.

Londoni kõrgem kohus määras eelistungi 5. detsembrile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474