Luik ja Kilk plaanivad Kadrioru pargi serva kortermaja

Rein Kilgi ja Tormi Soovälja juhitav ning
ettevõtjale Hans H. Luigele kuuluv OÜ Kadrioru Residents kavandab Tallinnas
Narva maantee ja Pirita tee risti Kadrioru pargi serva klaasist neljakorruselist
korterelamut.

Tallinna linnavalitsuse algatatud Narva maantee 108 kinnistu detailplaneeringu käigus võib Luige firmale Minigert kuuluv Kadrioru Residents saada loa rekonstrueerida kinnistul asuv arhitektuuriväärtusega kolmekorruseline maja valdavalt äriruumideks ning ehitada klaasfassaadiga kuni neljakorruseline 23 korteriga korterelamu, kirjutas BNS.

Detailplaneeringu algatamist taotles aastaid tagasi Gunnar Kobin.

Narva maantee 108 kinnistu detailplaneeringuala suurus on 0,88 hektarit, seal asub viis amortiseerunud hoonet, millest üks kolmekorruseline peahoone on väga väärtuslik, seisab Tallinna linnavalitsuse planeeringu algatamise korralduses.

Planeeritaval maa-alal on kõrghaljastus - seal kasvab umbes sadakond puud. Suuremad puud on ligi 200 aastat vanad, olles osa endise suvemõisa algsest haljastusest, mida on eelmisel sajandivahetusel täiendatud põhiliselt okas- ja lehtpuudega. Kõrghaljastusega kinnistu peaks kujundatama pargiks.

Klaasist välisilmega kaks väiksemat neljakorruselist ja soklikorrusega ühendatud majaosa peaksid parki peegeldama. Konstruktiivselt moodustaksid maapealsed hooneosad ühe terviku, mis ei tohi takistada vaadet väärtuslikule majale ei Narva maantee ega Kadrioru pargi poolt.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised