Ericssonil võimalik kosilane – Microsoft

Aktsiaturgudel liigub täna kuuldus, et
tarkvaragigant Microsoft viskab silma Rootslaste Ericssonile.

Analüütikud, kellega uudisteagentuur Direkt rääkinud on, paistavad aga kuuldusesse väga skeptiliselt suhtuvat ega usu, et tehing kuigi tõenäoline võiks olla, kirjutas e24.se.

"Microsofti pakkumise eesmärk oli Google’ile kandadele astuda. Kas Microsoft astub Ericssoni ostuga Google’i kandadele? Ei,“ ütles Glitniri analüütik Anders Elgemyr Direktile.

Ta selgitas, et Microsofti dilemma ja motivatsioon strateegilisteks ülevõtmisteks seisneb selles, et ettevõte on interneti reklaamikäibe üle käivas võitluses liiga pikalt Google’ist maas. Telekomiettevõtetele tooteid tarniva Ericssoni ost ei lahendaks Microsofti probleemi.

"On palju tõenäolisem, et Microsoft otsib mõnd teist otsingumootorit või lairibaühenduse liiklusesse kaasatud tegijat. Kui Microsoft tahaks siiski osta telekomiettevõtteid varustavad firmat, siis oleks tunduvalt usutavam valik Nokia, kuna nemad on oma mobiiltelefonidega tarbijatele lähemal,“ lisas Elgemyr. Samas ei usuks ta ka sellisesse tehingusse.

Veel üks argument tehingu vastu on see, et tegemist on väga suurte ettevõtetega, mille liitumine oleks väga keeruline. „Kahe nii suure ettevõtte liitmine on väga keeruline, arvestades nende tehnilist taset, erinevusi ettevõtete kultuurides ja erinevate funktsioonide regionaalses asetuses,“ arvas Swedbanki analüütik Jan Ihrfelt.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised