Majanduskasvu aeglustumine tõrjus turult viiendiku üksikettevõtjatest

Rahandusministeeriumi andmetel kahanes
aeglustuva majanduskasvu mõjul peamiselt üksikettevõtjate arv, vähenedes
seejuures peaaegu viiendiku võrra.

Palgatöötajate arvu majandusolukorra halvenemine ei mõjutanud ning see kasvas aasta esimeses kvartalis 2,6 protsendi võrra. Rahandusministeeriumi sõnul võivad tööturu arengud reageerida majanduskasvu aeglustumisele viitajaga ning jõuda tööturu näitajatesse hiljem.

Käesoleva aasta esimeses kvartalis suurenes tööpuudus vähesel määral, ulatudes 4,2 protsendini ning töötute üldarv 28,7 tuhandeni. Vaba tööjõu vähesus sunnib ettevõtjaid keskenduma tootlikkuse tõstmisele ja kapitalimahukama tootmise arendamisele.

Statistikaameti kinnitusel jätkus töötuse vähenemise tendents, kuid seda ainult meeste seas, naiste olukord tööturul halvenes. Naiste töötuse määr kerkis I kvartalis 4,8%-ni, olles meeste tööpuudusest suurem. Töö leidmisega oli raskusi eelkõige mitte-eestlastest naistel, kelle töötuse määr kasvas I kvartalis 8,6%ni. Ameti andmetel ulatus 2008. aasta esimeses kvartalis hõivatute arv 656 500 inimeseni.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised