Sangar: naiste suurenenud töötuse taga võib olla Kreenholm

Sangar AS juhatuse liige ja finantsdirektor
Maia Palsi ütles naiste töötuse määra tõusu kommenteerides, et neil on vabu
kohti õmblejatele ja osalt võis naiste töötuse tõusu taga olla Kreenholm.

„Ma arvan, et see võib olla mõjutatud koondamistest Kreenholmis,“ ütles Palsi. Tema sõnul on Sangaris noorte naistöötajate voolavus suur, kuna paljud lähevad dekreeti. Sellest tulenevalt on Palsi kinnitusel pidevalt ka pidevalt vabu kohti.

Ka on finantsdirektori sõnul Sangaris olemas võimalused nii tööalaste oskuste kui ka keeleoskuse lihvimiseks. "Soosime Sangaris kakskeelsust,“ rääkis Palsi ning lisas, et praegu on neil eestlaste ja mitte-eestlaste suhe õmblusliinidel võrdne. Tema sõnul on ettevõttes olemas küll keelenõue, aga see ei ole väga range ning töö käigus suheldakse mõlemas keeles.

Tänavu I kvartalis oli töötuse määr 4,2%, teatas statistikaamet, kelle kinnitusel jätkus töötuse vähenemise tendents ainult meeste seas, naiste olukord tööturul halvenes. Naiste töötuse määr kerkis I kvartalis 4,8%-ni, olles meeste tööpuudusest suurem. Töö leidmisega oli raskusi eelkõige mitte-eestlastest naistel, kelle töötuse määr kasvas I kvartalis 8,6%ni.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised