SMS-spämm kimbutab mobiiliomanikke

F-Secure tugikeskus Eestis palub pöörata
tähelepanu SMSi teel levivatele petusõnumitele, kus lubatakse suuri võite.
Tegemist on pettusega ning kõige targem on sellised sõnumid kustutada.

Mobiiltelefoni omanikule saabub sõnum, kus väidetakse, et just tema telefoninumber on võitnud suure summa raha. Tavaliselt oleme kohanud selliseid „lotovõite“ e-posti vahendusel, kuid SMSi teel nad siiani väga levinud pole.

Sõnumid on saadetud enamasti interneti teenusepakkujate kaudu, mis võimaldavad saatjal jääda anonüümseks. Lisaks kasutatakse viirustõrjega varustamata ning viirusega nakatatud mobiiltelefone, mille abil on võimalik kurjategijatel samuti oma huvides sõnumeid saata.

Rämpspost ja petusõnumid on läänes üsna levinud nähtus, kuid Eestis siiani väga ebatavalised.

Arvutikasutajad on enamasti teadlikud, et analoogsed sõnumid e-postkastides on rämps, kuid nüüd on käes aeg, kus seda peavad arvestama ka mobiiltelefonide kasutajad, sõnas F-Secure'i edasimüügijuht Raido Orumets.

Praegu veel spämmitõrjest mobiiltelefonidele kuulda ei ole, kuid kaitse viiruste ja nuhkvara vastu on juba olemas. Lisaks vajavad uuemad telefonid ka tulemüüri. Praegusel juhul võib juhtuda, et just mobiiltelefonid võivad osutuda ettevõtete kõige suuremateks turvaaukudeks, lisas Orumets.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised