15. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeeriumide kärped vaid riivavad tegevuskulu

Riigil on plaan hoida kokku 3,2 miljardit krooni, millest vaid 5% tuleb asutuste tegevuskuludest, kõige lahtisema käega on kärpeid teinud kaitseministeerium.

Ammendavat vastust küsimusele, miks on tegevuskuludelt tehtavad kärped sedavõrd väikesed, ministeeriumidel anda ei õnnestunudki.

Kultuuriministeerium vastas, et peamiselt vähendati majandamiskulusid, personalikuludelt polnud võimalik kokku hoida kahel põhjusel. Esiteks ei soovinud ministeerium enda sõnul vähendada kultuuritöötajate palku ja teiseks pole ministeeriumis eelarvestatud selliseid palga kattega puhverametikohti, mille arvel oleks olnud nüüd võimalik kokku hoida. Ka ei maksta seal suuri puhkusetasusid ning eelarvesse ei olnud sisse kirjutatud “õhku”.

"Kahetsusega tuleb tõdeda, et mitmed tegevused jäävad rahakärbete tõttu venima või alustamata. Vaatame murega ka järgmisse aastasse, mil prognoositavad kärped tulevad võrreldes tänavusega tõenäoliselt veelgi suuremad," teatas kultuuriministeerium.

"Tegevuskulusid kärbiti rohkem kui 2 miljoni krooni võrra, täitmata ametikohtadel või nende puudumisel ei olnud tegevuskulude kärpimisel mingit osa," teatas haridus- ja teadusministeerium aripaev.ee-le ning lisas, et ministeeriumi tegevuskulud moodustavad hariduse ja teaduse valdkonna eelarvest vähem kui ühe protsendi. Mingit ministeeriumi tegevuskulude eelistamist lisaeelarve koostamise käigus ei olnud.

Kaitseministeeriumi haldusala kärbe valmistati ette koostöös kaitseväega ja eesmärgiga, et mõju sõjaliste võimete arendamisele oleks võimalikult väike, teatas kaitseminister Jaak Aaviksoo. Kaitseministeeriumi kärped bürokraatide kontorielult olid 3,9 miljonit krooni, ületades haridus- ja teadusministeeriumi 1,8 miljonit krooni ja kultuuriministeeriumi 795 000 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474