18. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS tegi ettepaneku paisata müüki 11 kinnistut

Riigi Kinnisvara AS nõukogu teatas täna, et vähendamaks oma negatiivset mõju valitsussektori tasakaaluarvestuses, teevad nad ettepaneku paisata müüki 11 riigile kuuluvat, mittevajalikku kinnistut.

Nimekirja vaatab läbi ja kinnitab RKAS-i üldkoosolek rahandusministri isikus. Kinnistute võõrandamisest loodetakse müügituluna saada ligemale 400 miljonit krooni. Müügi reaalne tulemus sõltub lähiolukorrast kinnisvaraturul ja Eesti majandusest tervikuna.

Ettevõtte nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul kinnistute võõrandamiseks odavmüüki ei korraldata ning iga objekti müümisel jälgitakse tehingu majanduslikku põhjendatust.

Võimalikud müüdavad 11 kinnisvaraobjekti:

Pagari 1, Tallinn – Endine Politseiameti peahoone; Lõkke 4, Tallinn – Büroohoone; Erika 15, Tallinn – Põhja Politseijaoskonna hoone; Jõe 1, Rapla – Endine prokuratuuri hoone; Kalmistu tee 11, Tallinn – Julgestuspolitsei koertekasvatus; Presidendi suveresidents, Paslepa, Noarootsi vald; Keila-Joa loss, Keila-Joa, Keila vald; Endla 15, Tallinn – Büroohoone; Kotzebue 14, Tallinn – Maksu- ja Tolliamet büroohoone; Viru 5a, Jõhvi – Viru Ringkonnakohtu hoone (Seoses asutuse töö reorganiseerimisega vabastab justiitsministeerium hoone 01.01.2009); Kalaranna 2, Kalaranna 2a – Patarei vangla.

RKAS nõukogu teeb rahandusministeeriumile ja valitsusele ettepaneku koostöös rahandusministeeriumiga luua selgust valitsemiseks mittevajaliku kinnisvara mahu osas riigis tervikuna. Rahandusministeeriumi esialgsetel andmetel on riigil üle 300 mittevajaliku ehitise hinnangulise turuväärtusega üle 950 miljoni krooni. Samas on selliste ehitiste ülalpidamine ebamajanduslik ja seotud kuludega.

RKAS loodi eesmärgiga koondada riigi kinnisvara arendamine ja haldamine järk-järgult ühte äriühingusse, et tagada riigivara heaperemehelik ja efektiivne majandamine ning väärtuste kasv. See annab ametnikele võimaluse tegeleda oma põhitööga, hoonete haldamine ja muud kinnisvaraga seotud küsimused jäävad riigi kinnisvara kompetentsikeskuse õlule. RKAS on oma tegevusega tõestanud, et on valmis ja võimeline täitma talle asutamisdokumentidega pandud kohustusi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474