20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikontroll puistas Narva linnavalitsust

Narva linna sisekontrollisüsteemi ja majandustegevuse õiguspärasust auditeerinud Riigikontroll leidis kahtlasi tehinguid, kus raha voolas ametnike ja nende sõprade taskusse, selgub aruandest.

Nii müüs Narva linnale kuuluv AS Narva Elamuvaldus 2006. a maikuus osaühingule SV Eurokvaliteet 1,3 miljoni krooniga oma osa kaasomandis olnud kinnistust aadressil Linda 4. Ülejäänud osa kinnistust kuulus tehingu tegemise ajal Narva linnale ja oli Narva linnavalitsuse linnavara- ja majandusameti bilansis.

Kuu aega hiljem andis SV Eurokvaliteet soetatud osa kinnistust 15 aastaks kasutada Narva linnavalitsuse sotsiaalabiametile, kes maksab selle eest ligikaudu 25 000 krooni kuus. Samuti hüvitas Narva linnavalitsuse sotsiaalabiamet SV Eurokvaliteet kinnistul asuvates ruumides toimunud 114 000 krooni maksnud remondi.

Riigikontrolli aruande järgi väärib rõhutamist nõrk kontrollisüsteem Narva linna ametiisikute majanduslike huvide tuvastamiseks, mis võimaldab vara ja raha segamatult kantida.

Riigikontroll leidis ühtlasi, et ASi Narva Vesi juhataja Aleksei Voronov on oma allkirjaga kinnitanud ca 80 000 kroonise tehingu infotehnoloogiatooteid müüva ASiga Noolsirge. Voronov oli tehingu ajal Noolsirge ainuomanik ja juhatuse liige. Kogutud tõendusmaterjali põhjal on küll kõikide tehingute juures olemas kirjavahetus eri ettevõtetega, kuid pakkumised polnud sisult ja mahult võrreldavad.

Riigihangete korraldamisel esines mitmeid juhtumeid, kus pakkumiste võtmise kohta puudub dokumentaalne tõestus. Näiteks ostis Narva linnavalitsuse kultuuriosakond 2006. aastal 298 000 krooni eest köögiseadmeid ASilt Metos, Linnavara- ja majandusamet maksis OÜl-le Gulib heakorrastustööde eest 283 000 krooni, OÜ Alakki sai lasteaia torutööde eest 245 169 krooni ja OÜ Sekonar kahe lasteaia remondi eest 447 000 krooni. AS N V projekteeris 179 000 krooni eest parklat ilma, et ametnikud oleks küsinud konkureerivaid hinnapakkumisi.

Lisaks maksis linnavalitsus toetusi, mille eraldamiseks polnud volikogu eelnevalt tingimusi kehtestanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474