21. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: Sedin andis tühje lubadusi

Eesti Ehituse juht Jaano Vink ütles täna kohtus, et Grove Investi suuromanik Pjotr Sedin lubas korduvalt ligi kuue miljoni kroonise võla ära maksta, kuid ei pidanud sellest kinni.

Aripaev.ee üllatuseks saabus Jaano Vink täna pealelõunal isiklikult Harju maakohtusse, et Grove Investilt saamata 5,7 miljoni kroonise summa kohta selgitusi anda. Sedin ei pidanud vajalikuks oma aega kulutada. Tema palgatud advokaat Erki Kergandberg viilis vastuste andmisest kõrvale, öeldes, et peab oma kliendiga eelnevalt nõu pidama.

Advokaadid ei jäänud üksteisele sõnades võlgu, nii et otsitud vabanduste lahkamine kippus lausa piinlikuks. Eesti Ehituse juht Jaano Vink püüdis kohtule tüli majja toonud kokkulepete tagamaid selgitada.

Vink ütles seejuures, et Sedin elab praegu Grove Investi esindushoones kui oma kodus ja kavatses uhke elamise Grove Investilt ilmselt välja osta. Iseenesest poleks selles midagi imelikku, kuid Sedini soovil vähendati esindushoone hinda ning kirjutati sama summa, kolm miljonit krooni, Lutheri kvartali ehitusele otsa.

Algul leppis Vink Sediniga kokku, et Grove Invest maksab esindushoone eest 12 miljonit krooni ja makse tehakse ühes osas. "Selgus, et Grove Investil ei ole korraga maksta. Siis saime Sediniga kokku ja tegime kokkuleppe, et makstakse kuus pluss kuus (miljonit - toim)," rääkis Vink.

Sedini palvel tehti algne leping ümber ühegi märgita, et lepingut muudeti. "Jah, see oli tellija soov, et teha sama kuupäevaga, muutmata ja viideteta. Nii sai kokku lepitud," selgitas Vink. Lisaks leppisid Vink ja Sedin kokku, et hävitavad lepingu esimese variandi. Vink seda ka tegi, kuid Sedin pani mõlemad lepingud tallele.

Selgus, et Sedini arvates puudutas möödunud aastal sõlmitud ja börsile avaldatud rahulepe nii Lutheri kvartali, Grove Investi esindushoone kui Baltic Paneli ehitust. Eesti Ehituse hinnangul puudutas see vaid Lutheri kvartalit.

Kergandberg väitis, et kohe-kohe esitab Grove Invest vastuhagi, kuid see seisab raha taga. "Viimasel aastal tõstis Eesti Ehitus piltlikult iga kuu hinda," süüdistas advokaat ehitajat.

"Kui ma nüüd seda kuulan, ma ei ole jurist, aga olen Sediniga kõigist neist asjust rääkinud," kommenteeris Vink. Ta lisas, et on Sedinile juba kaks korda ajapikendust andnud ja selle asemel, et viimasele kokkuleppele alla kirjutada, treib võlgnik puru silma ajamiseks valesid.

Kergandberg tunnistas samas, et Eesti Ehituse nõude vastu Grove Invest ei vaidle, aga kui kohus mõistab välja viivise, palub Sedin, et seda tehtaks mõistlikus ulatuses. Lepingujärgne intress ulatub 0,5 protsendini päevas.

Kohus teeb otsuse teatavaks 17. juunil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474