27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealinna tüssajad Narva ehitusmehi kimbutamas

Mõne Narva ehitusfirma juhatajad, kes olid harjunud usaldama oma kliente, puutusid kokku pealinna firmade "tööstiiliga" ning jäid ilma tasust teostatud tööde eest.

Kohalike ehitusfirmade poolt jäi saamata umbes poolteist miljonit krooni Narvas, Puškini tänaval ehitatavas kortermajas teostatud tööde eest. Raha jäi kaduma kuskil teel Tallinnast pärit Tellija OÜ Rae Vara ja peatöövõtja Tallinna firma OÜ Palimer Ehitus vahel.

Esimese direktor kinnitab, et nemad kandsid kogu raha peatöövõtjale õigeaegselt üle. Tänaseks on peatunud kõik 5-korruselise hoone ehitustööd, kuhu pidid tulema kolm kontorit ja 12 korterit suurusega kuni 100 ruutmeetrit ning maksumusega kuni 2,5 miljonit krooni. Rahast ilma jäänud Narva ehitajad hoiatasid teisi kohalikke firmasid, et nood ei jääks uskuma jutte, et "lõpetage aga tööd, siis tuleb ka raha."

"Kui kaua võib enda rahade eest ehitada," on hämmelduses elektritöödega tegeleva firma OÜ Divor juhataja Vladimir Rodinov. Tema firmale on peatöövõtja võlgu juba pool miljonit krooni. "Las maksavad. Ma panin selle alla juba piisavalt teistelt objektidelt teenitud ning ka oma raha, kuna ei saanud jätta maja näiteks krohvi kuivamise ajal elektrita. Ning iga kord mulle kinnitati, et nad kohe-kohe maksavad, kuid arved on siiani tasumata. Nüüd nad üldse ei võta toru."Rodinovi sõnul neid vedas alt Narva ehitusturul olev tava usaldada oma partnereid. "Nii ei ole Narvas veel kedagi tüssatud. Mina ei ole kedagi petnud ning mind ei ole keegi petnud, kuna meie väikses linnas kõik tunnevad kõiki. Tallinnas käivad ilmselt asjad teisiti."Kõne all oleva maja fassaaditöid teostanud firma Vinge Ehitus juhataja Aleksandr Kanarjov teatas, et talle jäi peatöövõtja võlgu 230 tuhat krooni. Ettevõtte Elmet OÜ juhataja Nikolai Kuznetsov nimetab võla suuruseks 140 tuhat krooni. Nagu väidab Rodinov, kokku on Palimer Narva firmadele võlgu vähemalt poolteist miljonit krooni.Palimer Ehitus juhatuse liikme Aleksei Mintalsi sõnul nemad ei maksnud raha kuna temal kui peatöövõtjal on pretensioone ehituskvaliteedi osas. "Kui teile, näiteks, tuuakse pooltoored spagetid, teie ju ka ei maksa, vaid nõuate korralikku toitu," tõi Aleksei näite. "Selles majas on puudusi, mida enam ei saagi parandada."Vastuseks sellele Rodinov märkis, et tööde üleandmisakti ja arvete allakirjutamisel ei esitanud peatöövõtja mingeid märkusi. Kuid sellele vaatamata Mintals kinnitas, et ei kavatse arveid maksta.Tellijafirma OÜ Rae Vara juhataja Arne Raam omalt poolt ka teatas, et nemad ei ole peatöövõtja tööga rahul. "Meie tasusime Palimerile tööde eest vastavalt graafikule, aga töid on teostatud palju vähem kui oli lubatud. Edaspidi kasutame me teise, võib-olla isegi Narva peatöövõtja teenuseid."Raam ja Rodinov kinnitasid, et tahavad vahendajalt raha välja nõuda. Juristi haridusega Arne Raam kavatseb esitada Palimeri vastu hagi, Rodinov aga peab läbirääkimisi inkassofirmadega. Pooli ei morjenda ka see, et projekti käigus vahetas peatöövõtja nime ja firma ning nüüd on ta Palimer Grupp. Kuigi Palimer Ehitusel on Krediidiinfo andmeil poolemiljoniline võlg, aga Palimer Grupp on kristallpuhas, ei kavatse tüssata saanud ettevõtjad alla vanduda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474