Tants teise pensionisamba ümber kogub tuure

Kui rahandusministeeriumi soov teha ringi
kogumispensionisüsteemi pärimise põhimõtted peaks pälvima riigikogu heakskiidu,
ei tohi teise samba osakuid pärinud inimesed enam oma pärandit kohe rahas välja
võtta.

Umbes 350 000 kohustusliku kogumispensioniga liitunut ja nende sugulasi ootavad uue seaduseelnõu kohaselt kitsendused, mis tähendab, et pärijad saavad kohustusliku pensionifondi osakud kätte alles vanaduspensioniikka jõudes, kirjutas Postimees.

Teatud eelise annab eelnõu vabatahtlikult teise pensionisambaga liitunute lähedastele, kellele jääb õigus taotleda pärast pärandaja surma aasta jooksul üht kolmandikku osakute summast, ülejäänud saavad nad taotleda end pensionikontole.

SEB panga elu- ja pensionikindlustuse juht Indrek Holst pidas eelnõus olevaid ettepanekuid sammuks õiges suunas, kuna need muudavad sihipärasemaks pensioniraha kasutamise. «Pärijatele tähendab seadusemuudatus, et nad peavad ise aktiivselt pensioniks säästma, aga neil on selleks ka aega. Tulevasele pensionärile tähendab see aga seda, et tema pension on suurem,» kinnitas ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised