Renoveerimine vähendab energiatarbimist 30% võrra

KredEx’i eluasemedivisjoni juht Mirja Adler
rääkis täna toimuval III Läänemeremaade energiadialoogil, et maja renoveerides
langevad soojusenergile tehtavad kulutused 30% võrra.

Projekti käigus renoveeriti 6,3 miljoni Eesti krooni eest Paldiski mnt 117 tüüpiline 5-kordne paneelmaja ja selle tulemusena vähenes hoone soojustarbimine 30%. Renoveerimise käigus soojustati hoone katus, soojustati kogu maja fassaad, vahetati aknad ja klaasiti rõdud, ühtlasi viidi küttesüsteem ühetorusüsteemilt üle kahetorusüsteemile.

Praegu veel projekt kestab ja renoveerimise tulemusi jälgitakse lähima 10 aasta jooksul.

Konverentsil oma ettekandega esinenud riigikogu liige ja erakonna Eestimaa Rohelised juht Marek Strandberg kiitis soojusenergia kokkuhoiu eesmärgil läbi viidud projekti ning lisas, et ootab juba ammu, millal jõuab Eesti nn suure maastikuauto faasist väikeste energiasäästlike sõidukite faasi.

Ka näitas ta ilmekat graafikut, kust võis lugeda, et energiakulu Balti riikides on kordades suurem teistest Euroopa Liidu riikidest. Andmed olid kogutud 2002. aasta seisuga, kuid Strandberg ütles, et vahe EL riikidega on ikka veel märkimisväärselt suur.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised