3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara laseb usinasti arveid hapuks

Äsja avaldatud aruandest selgub, et aastavahetuseks oli Q Varasse kogunenud 34,4 miljoni krooni eest tasumata arveid. Praegu võivad firma kohustused olla suuremad.

Aasta varasema seisuga oli Q Varal maksmata arveid 22,2 miljoni ulatuses ja kaks aastat tagasi vaid 2,2 miljoni krooni eest. Drastilisemal juhul, ehkki summa polnud suur, oli kinnisvaraarendaja raha ülekandmisega hilinenud rohkem kui aasta. 2006. aasta lõpus Q Varal selliseid viivitusi üldse polnud.

Aastaga kasvas Q Vara lühiajaliste laenude jääk 290,2 miljonilt 375,9 miljoni kroonini. Vaid ühe 56,8 miljoni kroonise laenu maksetähtaeg saabub tuleva aasta juunis. Kõik teised laenud on vaja ära maksta juba sel aastal.

Peaaegu kõiki Q Vara laene tagavad hüpoteegid. Erandiks on kaks laenu ASilt Gild Arbitrage, mille tagatiseks on panditud aktsiad. Nende laenude aastaintress on vastavalt 30% ja 60%.

Möödunud aastal loobus Q Vara Hansapanga arvelduskrediidist. Varasemate laenuandjate perre lisandus SEB Vilniaus Banka. Aastavahetuseks moodustas SEB Vilniaus Banka laenujääk 13,7 miljonit, Gild Arbitrage laenujääk 49,3 miljonit, Sampo Panga laenujääk 102,2 miljonit ning DnB Nord Banka laenujääk 210,4 miljonit krooni.

Gild Arbitrage laenud peaks tänaseks juba kustutatud olema, sest nende lõpptähtaeg saabus 31. mail.

Juunis tuleb Q Varal ühele poole jõuda kõigi laenudega Sampo Pangast. Kaks Dnb Nord Banka laenu tuleb kustutada juuli algul üks augustis ja viimane detsembris. SEB on lubanud kannatada novembrini.

Q Vara on DnB Nord Bankalt saanud ka pikaajalist laenu, kuid selle tähtaeg kukub juba tuleva aasta veebruari keskel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474