Otsa ja Herman: me ei ole Shermaniga seotud

Kuigi ehitusringkondades spekuleeritakse,
et Skanska endiste juhtide Jaanus Otsa ja Olaf Hermani alluvatele kuuluva
ehitusfirma Sherman tagant paistavad Otsa ja Hermani kõrvad, lükkavad
mehed jutud ümber.

„Shermanist räägitakse linna peal kui Jaanus Otsa ärist. Palju sellest tõtt on, pole minu asi,“ ütles Jaanus Otsa mantlipärija, Skanska uus juht Olle Horm.

Seega, uue ehitusfirma Shermani suur äri ei pruugi mööda minna ka vastsete ehitusärimeeste Kaupo Kolsari, Tiit Kõndi ja Kajar Kruusi endistest bossidest ehk Skanska endistest juhatuse liikmetest Jaanus Otsast ja Olaf Hermanist. Skanska endised divisjonijuhid töötasid Otsa-Hermani alluvuses umbes kümme aastat.

Siiski kinnitas Skanska eksjuht Jaanus Otsa, et ta pole seotud Shermaniga. „Olen küll kuulnud igasuguseid kuulujutte, mida ma ei kommenteeri," ütles Otsa. Ka Olaf Herman lükkas ümber seose Shermaniga. „Ehitamine on nooremate meeste ala, seal on suur pinge, tähtajad ehk nagu rindel olemine. Üle 50aastastele sobib kinnisvaraarendustöö rohkem,“ ütles Herman.

Samas viitab inglise keeles mitte midagi tähendav nimi Sherman ilma raskema semiootilise analüüsita Olaf Hermanile (Skanska + Herman= S+Herman). „Mina peaksin sellise nime pärast olema kõrvust tõstetud. Tallinnas on ka minu nimeline torn ja Narvas kindlus, Shermani nimeline tank oli sõja ajal,“ ütles Olaf Herman. Seega võib Shermani nimi tulla ka maailmasõja ajal kasutatud USA tankist. Justkui ettevõte, mis kasutab tankiste?

Tänasel päeval annaks selleks põhjuse Skanska juhatuse liikme leping. „Minul on näiteks juhatuse liikme lepingus konkurentsikeeld väga karmide sanktsioonidega. Mina ei saa oma firmat luua ega konkurendi juurde tööle minna,“ ütles Skanska juht Olle Horm. Samas kinnitavad endised juhid Jaanus Otsa ja Olaf Herman, et nendel sellist selliseid klauslit polnud, kuna juhatuse liikme lepingud kandusid edasi kunagise ettevõtte EMV ajast.

Üks on kindel, praegu on Merko ja Eesti Ehituse tasemele tõusva ettevõtte omanike ümberjagamise aeg. Viimane tehing Shermani aktsiatega toimus eelmisel nädalal, mil Oliver Kruuda paremaks käeks nimetatud Mati Tusov müüs oma osaluse Skanska endisele divisjonijuhile Kajar Kruusile. Kruus on Hermanni-Otsa-Kruuda jaoks oma jope. Näiteks töötas mees kolm aastat Kalev RECi juhatuses ajal, mil Kalev REC soetas riigilt Keila-Joa suvilakompleksi ja müüs ühe suvila alla turuhinna Edgar Savisaarele.

Osakute ümberjagamise võimalust kinnitas ka Shermani juht Kaupo Kolsar. „Ma ei saa välistada, et Otsa, Koger, Herman, Luman või Annus saavad kunagi selle ettevõtte osanikeks. Isegi Teie osalust ei välista,“ kirjutas mees.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised