13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska eksjuhtide rahalaev tuli Kruudalt ja Tusovilt

Uus ehitusfirma Sherman on sõlminud üle poole miljardi eest ehituslepinguid, millest lõviosa on tulnud Oliver Kruuda ja Mati Tusovi firmadelt. Pärnu maanteel otsib koostööd ka nende meestega ka Jaanus Otsa ja Olaf Hermani arendusfirma.

Kõigest aastaga on nullist alustanud ettevõtte Sherman saanud ehituslepingud juba 600 miljoni krooni eest. „Seal on Eesti parimad ehitajad koos. Kui palkate Müürsepa Kalevisse ja Kalev hakkab võitma, siis ei pane see ju imestama. Ehituses loevadki inimesed," ütles oma endiste alluvate kohta Skanska endine juhatuse liige Olaf Hermann.

Rekordilise tulemuse kohta andis ettevõtte suurosanik Kaupo Kolsar lihtsa ärinipi: „Tuleb tutvusi omada.“ Ja mehel tutvusi on: ta tunneb ärimehi Mati Tusovit ja Oliver Kruudat juba nooruspõlveaegadest Põlvas, kes annavad lõviosa Shermani käibest.

Näitena võib tuua Kalevi tütarettevõtte jaoks viie Tallinna kooli renoveerimise ja suuresti Mati Tusovile kuuluva maalahmaka Pärnu maanteel, mis tõotab anda ehitustööd Shermanile ehitusturu jahtudes pikaks ajaks. Muide, Tusov on advokaat Eerik Entsiku võtmeklient ja jõudis pool aastat ka Shermani omanik olla, aga väljus ehitusärist eelmisel nädalal. „Mul ei ole soovi vastata teile. Ma ei suhtle ajakirjanikega,“ vastas Shermani puudutavale küsimusele Mati Tusov, kes erinevalt koolivennast Oliver Kruudast ajaleheveergudes ei figureeri.

Koostööst Kruuda-Tusoviga on huvitatud ka Jaanus Otsa ja Olaf Herman kahasse loodud arendusfirma Otsa Herman Grupp, millest võib saada kokkupuutepunkt Shermaniga. Otsa ja Hermann soovivad olla 100 000ruutmeetrise ehitusmahuga kvartali projektijuhiks.

„Hetkel pole veel mitte midagi sellist, millest võiks ajakirjanikele rääkida. Plaan koostööd teha (peamiselt maaomanike Tusovi ja Kruudaga- toim.) on endiselt olemas,“ ütles Skanska endine juhatuse esimees Jaanus Otsa. Samas on Sherman huvitatud koostööst Otsa Herman Grupiga. „Me teame, mida nendelt meestelt võib oodata ja selles projektis tahaksime võimalusel olla ühes paadis,“ kommenteeris Shermani partner Kajar Kruus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474