17. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aaviksoo Rumeenia kinnistute väärtus on kasvanud 190 miljonini

Peep Aaviksoole kuuluva investeerimisettevõtte IPC Investment Groupi Romanian Land Portfolio maaprotfelli turuväärtus on käesoleva aasta viie kuuga kasvatanud 27% võrra.

Investeerimisettevõte IPC Investment Groupi poolt poolteist aastat tagasi alustatud IPC Romanian Land Portfolio Emissioon investeerimisprogrammi raames on soetatud 14 kinnistut Rumeenia väiksemates linnades ja turismipiirkondades, kokku ligi 8 miljoni euro ehk 125 miljoni krooni väärtuses.

Rahvusvahelise atesteeritud kinnisvarahindaja tehtud hinnangu alusel oli maaportfelli turuväärtuseks aastavahetusel 9,6 miljonit eurot (150 miljonit krooni) ning käesoleva aasta mai seisuga on kinnistute väärtus võrreldavate turutehingute alusel kasvanud 12,2 miljoni euroni ehk 190 miljoni kroonini. Investeerimisprogrammi sisemine tulumäär investorile küündib 24%ni aastas.

IPC juhatuse liikme Siret Soomi sõnul on IPC Romanian Land Portfolio strateegia osutunud edukaks.

„Tegime möödunud aastal teadliku valiku keskenduda oma kinnisvarainvesteeringutes Bukarestist väljapoole ning väärtuspõhine investeerimine on olnud igati õigustatud.“ ütles Soom. Juhatuse liikme sõnul on suurem tõus Bukaresti maaturul tänaseks möödas, kuid teistes Rumeenia piirkondades on kasvupotentsiaal veel jätkuvalt suur.

„Suurenev välisinvesteeringute maht, rahuldamata nõudlus kvaliteetse kinnisvara järele ning majapidamiste madal laenukoormus on tegurid, mis Rumeenia kinnisvaraturgu edasi viivad hoolimata kinnisvaraturgude madalseisust mujal Euroopas,” rääkis Soom.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474