18. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If Eesti Kindlustus: pole mingit kartellikokkulepet

If Eesti Kindlustus kinnitas, et kindlustusmaaklerite liidu kartellikokkuleppe süüdistus on alusetu. "Me ei ole sõlminud ühegi konkurendiga kartellikokkuleppet, ei ole teinud seda minevikus ega kavatse teha ka tulevikus,” ütles If Eesti Kindlustuse müügidirektor Artur Praun.

Praun nentis, et lisaks sellele, et kartellikokkulepe on seadusevastane, on see ka ärieetikaga vastuolus olev tegevus. "If on Eesti kindlustusturu liider ja ei saaks lubada sellist käitumist, mis seaks kahtluse alla kogu kindlustusturu usaldusväärsuse. Me tegutseme Eesti Vabariigis kehtivatele seadustele, kindlustusturu headele tavadele ja kõrge ärieetika normidele vastavalt," sõnas Praun.

Kindlustusmaaklerite liit kaebas konkurentsiametisse Eesti suured kindlustusseltsid ERGO ja If Eesti Kindlustuse, kahtlustades neid kartellikokkuleppes ühel ajal liikluskindlustuse vahendustasusid järsult kärpida.

Liidul tekkis selline kahtlus, kuna üle 10 aasta on kehtinud liikluskindlustuse vahendustasud vahemikus 10-15 protsenti, kuid nüüd mõnenädalase vahega on esitanud kaks turu suurimat kindlustusseltsi ettepaneku maakleritasude alandamiseks ühtsele viiele protsendile.

Küsimusele, miks pidas If vajalikuks maaklerite tasusid alandada, vastas Praun, et nende ja maaklerite vahelised lepingud on konfidentsiaalsed kahepoolsed kokkulepped, mille sisu ja millega seonduvate läbirääkimiste avalikustamine ei ole muul juhul võimalik, kui vaid mõlema osapoole kokkuleppel. "Kuna üheltki meie koostööpartnerilt meile sellist luba välja antud ei ole, ei saa me ka antud küsimusele vastata," väitis Praun. Samal põhjusel ei täpsustanud Ifi esindaja enda sõnul ka seda, kust neil tuli idee alandada tasusid vahetult pärast ERGO samasugust sammu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474