Vabaduse väljaku alused müürid säilitatakse

Vabaduse väljaku rekonstrueerimiseks
moodustatud linnavalitsuse komisjon otsustas, et väljaku alt välja kaevatud
vallikraavi tugimüürid on võimalik peaaegu täies mahus säilitada.

"Müüride saatust arutas nii Tallinna arheoloogianõukogu kui ka riigi muinsuskaitseameti arhitektuuri ekspertnõukogu," ütles Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitseosakonna juhataja Boris Dubovik.

Duboviku sõnul müüride säilitamine parkimiskohtade arvu ei vähenda, sest juba väljaku alla parkla kavandamist alustades oli müüride olemasolu teada ning parkimiskohtade arvu planeerimisel arvestati nende säilitamise vajadusega, teatas linnavalitsus. Väljakaevamiste tulemusel täpsustus vaid müüride asukoht. "Äärmisel juhul väheneb parkimiskohtade arv vaid kahe-kolme võrra," lisas Dubovik.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised