2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pätid võtsid varastatud ID-kaardiga kiirlaene

Teie ID-kaart pannakse koos rahakoti ja muu kraamiga pihta, te helistate kaardikeskusesse, sulete kaardid ja loodate, et midagi hullemat enam juhtuda ei saa. Aga saab küll.

26. aprilli õhtul varastati Tartu tudengilt Kaarinilt (20) Supilinna päevade ajal käekoti ning sellega koos ka Kaarini telefon ja rahakott, milles ID-kaart, juhiluba, pangakaart ja kolmsada krooni sularaha, kirjutas Tartu Postimees.

Olles varguse avastanud, helistas neiu kohe Tele2-te, Hansapanka ja ID-kaardikeskusesse, et oma telefon ja pangakonto ning dokumendid sulgeda ja järgmise päeva hommikul läks Kaarin politseisse ja esitas varguse kohta avalduse.

Neiu sõnul ei öelnud ID-kaardikeskuse teenindaja, et telefoni teel suletakse ainult kaardi sertifikaadid, kuid kaardi kehtetuks tunnistamiseks tuleb isiklikult kodakondsus- ja migratsiooniametisse pöörduda ja kuu aega hiljem saabus Kaarini Tallinna korterisse arve kiirlaenufirmalt Risicum Capital OÜ summas tuhat kakssada krooni. Kui Kaarin firmasse helistas, selgus, et tema nimel on Sampo Pangas konto, millele on Risicum Capitalist 29. aprillil tuhat krooni laenu võetud.

Uurimine selgitas, et kurjategijad olid varastatud dokumendiga Sampo panga kontoris ohvri nimele arve avanud ning seejärel Risicum Capital OÜst, SMS-laenu O-st, Creditmarket OÜst ja Balti Investeeringute Grupi pangast ohvri nimele laenu võtnud kogusummas kaheksa tuhat krooni.

Olles varastatud ID-kaardiga pangakonto avanud, pääsesid kurjategijad netipanga kaudu X-tee kodanikuportaali, mis sisaldab konto omaniku rahvastikuregistri andmeid. Sealt said vargad Kaarini passinumbri ja koduse aadressi, mille hiljem laenuavaldustel esitasid.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474