Eesti Ehitus maksab tütarettevõtte osaluse müügiga laene

AS Eesti Ehitus Investorsuhete juht Raimo
Talviste ütles aripaev.ee-le, et Eesti Ehitus kasutab Ukraina
tütarettevõtte Eurocon Ukraine LLC osaluse müügist European House TOVs saadud
raha laenude tagasimaksmiseks.

"Tegemist oli väikesemahulise ettevõttega ning selle Eesti Ehitusele kuuluva osaluse müügist saadud summad ei ole märkimisväärsed Eesti Ehitus kontsernile. Põhiliselt läheb saadud summa võetud laenukohustuste tagasimaksmiseks," sõnas Talviste, kes lisas, et Eesti Ehitus kontsern ei oma enam osalust nimetatud ettevõttes. "Kui oleks jäänud osalus siis oleksime selle ka börsiteates ära märkinud,“ täpsustas ta.

Eurocon Ukraine LLC osalus European House TOVs oli väiksem kui 20%, ehk tegemist oli finantsinvesteeringuga. Veel lisas ta juurde, et tegemist ei olnud kiirmüügi ega sundmüügiga.

Eesti Ehitus tütarettevõte Eurocon Ukraine LLC omab endiselt Ukrainas osalusi järgmistes ettevõtetes nagu Eurocon West, Passage Theater, Bukovina Developments, V.I Center, Technopolis 2, EA Reng Projekt ja Instar Property.

AS Eesti Ehitus kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas. Eestis on täiendavateks tegevusvaldkondadeks lisaks teedeehituse ja -hoolduse ning keskkonnaehituse ja betoonitööde otsetöövõtt. Kontserni emaettevõte on AS Eesti Ehitus, mis on registreeritud ja asub Tallinnas.

Kontserni 2007. aasta konsolideeritud müügitulu oli 3,8 miljardit krooni (240 miljonit eurot) ja konsolideeritud puhaskasum 290 miljonit krooni (19 miljonit eurot).

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised