Eesti Ehitus müüb osaluse Ukraina äriühingus

AS Eesti Ehitus tütarettevõtja Eurocon
Ukraine LLC sõlmis aktsiate müügilepingu, mille kohaselt ta müüb oma
finantsinvesteeringu Ukraina äriühingus TOV European House.

Võõrandamise eesmärgiks on väljuda investeerimisprojektist. Tehing viiakse lõpule pärast müügilepingus olevate eeltingimuste täitumist, milleks muuhulgas on Ukraina konkurentsijärelevalve asutuse nõusoleku saamine.

AS Eesti Ehitus omab osalust Eurocon Ukraine LLCs OÜ Eurocon kaudu. ASle Eesti Ehitus kuulub ligikaudu 63%line osalus OÜs Eurocon. OÜle Eurocon kuulub 100%-suurune osalus Eurocon Ukraine LLCs.

Tehing ei avalda olulist mõju AS Eesti Ehitus tegevusele ega ole käsitletav olulise osaluse võõrandamisena ega tehinguna seotud isikuga NASDQ OMX Tallinna Börsi Reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses.

AS Eesti Ehitus kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas. Eestis on täiendavateks tegevusvaldkondadeks lisaks teedeehituse ja -hoolduse ning keskkonnaehituse ja betoonitööde otsetöövõtt. Kontserni emaettevõte on AS Eesti Ehitus, mis on registreeritud ja asub Tallinnas.

Kontserni 2007. aasta konsolideeritud müügitulu oli 3,8 miljardit krooni (240 miljonit eurot) ja konsolideeritud puhaskasum 290 miljonit krooni (19 miljonit eurot).

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised