7. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aas tahab võidusamba teist ehitusluba väljastada järgmisel nädalal

Tallinna abilinnapea Taavi Aas leiab, et Vabadussõja võidusamba teise etapi ehitusloa väljastamine võiks toimuda järgmisel nädalal, sest parandada on jäänud vaid mõned üksikud puudused.

“Täpsustamist vajavad veel mõned inimeste ohutusega seotud küsimused ja valguslahendustega seotu ning linn on valmis andma teise etapi ehitusluba. Võidusamba valgustus on ülimalt oluline kogu kompleksi jaoks, sest valdav osa aastast on meil pimedat aega ja ka, siis peab sammas välja nägema väärikas," ütles Aas.

Aasa sõnul on meie praktika näidanud, et taolised puudused kõrvaldatakse ühe nädala jooksul. Aas nendib, et linnaplaneerijate koostöö projekteerijatega on olnud asjalik ja enamik esialgu üles kerkinud probleemidest on tänaseks lahenduse leidnud.

Kolmanda etapi ehitusloa andmine seisab aga samba enda tehnilise projekti taga, mida pole linnavalitsusele esitatud. On näidatud vaid eskiisjooniseid, mille põhjal pole võimalik ehitada.

„Kui laps joonistab paberile maja, siis on see papale-mammale küll armas vaadata, kuid selle pildi järgi pole võimalik maja valmis ehitada. Kui ikka projekti ei ole, siis ei ole millelegi ehitusluba anda,” ütles Taavi Aas.

„Ilmselt ei ole kaitseministeeriumil kui tellijal siiani selget klaasplokkide sambale paigaldamise tehnilisest lahendust või on tekkinud klaasimeistritel klaasplokkide tähtaegse valmissaamisega probleeme, mis võib olla tegelik põhjus samba tähtaegse valmimise edasilükkamiseks,” nentis Aas.

„Me oleme teinud ministeeriumiga igakülgset koostööd. Vabadussõja monument on linnaplaneerimisameti üks prioriteete ning sellega seonduvate toimingute läbiviimisel teevad inimesed kõik endast oleneva tähtaegades püsimiseks,” lisas Aas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474