7. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei hoiatas Ida-Virumaa metallifirmasid

Reedel kohtusid Ida-Virumaa jõuasutuste esindajad metalliettevõtjatega, et selgitada vajadust teha koostööd maakonda kulutulena haaranud metallivarguste tõkestamisel.

Vanametalli kokkuostu hinnad on viimasel ajal nii kõrgeks läinud, et seda on väga kasulik ära anda. See on aga ka põhjus, miks kanalisatsiooni- ja sidekaevudelt kaovad malmluugid ning aeg-ajalt langevad isegi kõrgepingeliinid, kirjutas Põhjarannik.

"Oli põhjalik jutuajamine. Tegime selgeks, et meie võimalused nende mõjutamiseks on märkimisväärsed," võttis Ida politseiprefekt Tarmo Kohv kokku kohtumise tulemuse, kus peale politsei osalesid ka Viru ringkonnaprokuratuuri ja keskkonnainspektsiooni esindajad. "Tundub, et nad olid koostööaltid," lisas Kohv.

Prefekti sõnul tunnistasid ametlike metalli kokkuostu punktide esindajad, et neile tuuakse küll varastatud metalli, ent nad ei võtvat seda vastu. "Ütlesime neile, et sellisel juhul peaks kohe ka politseid teavitama." Prefekti kinnitusel tehti ettevõtjatele selgeks, et jõuasutuste eesmärk ei ole takistada vaba ettevõtlust ja kui kokkuostupunkti tuuakse metsa all vedelevat vanarauda, siis see on kiiduväärt, ent ilmselgelt varastatud kraami vastuvõtmist ei kavatseta aktsepteerida.

Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Dilaila Nahkur-Tammiksaare sõnul saab peale metallivarguse otseste toimepanijate kohtus süüdimõistmisel karistada ka kokkuostjafirmat kuni 250 miljoni krooni suuruse rahalise karistusega.

Politsei demonstreeris kiiret tegutsemist metallivaraste vastu ööl vastu reedet, kui Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ridaküla tänavas asuva maja juures peeti kinni Jevgeni (18) ja Aleksandr (19), kes olid ametis kanalisatsiooniluukide varastamisega. Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna Jõhvi kriminaaltalituse komissar Margus Kuus ütles Põhjarannikule, et valvas kodanik nägi pealt, kuidas tänaval kangutavad kaks noormeest kaevuluuke, ning helistas kohe politsei telefoninumbril 110. Politseipatrull saabus poolteise minutiga ning nabis noormehed koos sõiduautoga kinni. Kuusi sõnul on noormehed varem olnud politsei huviorbiidis, kuid mitte metallivarguste pärast.

Jõhvi vallavõimud, kommunaalettevõtted ja politsei asusid ühisele rindejoonele sel nädalal, kui Jõhvi Veemajanduse kaevudelt varastati 15 luuki ning tekitati sellega 50 000 krooni kahju. Kokku on tänavu aprillikuust alates Ida-Virumaal varastatud 450 kaevuluuki, millega tekitatud kahju ulatub sadadesse tuhandetesse kroonidesse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474