7. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sults lõi sihtasutuse Kasiinosaar

Kasiinosaare juriidiline pool on valmis ja sihtasutus Kasiinosaar sai asutatud 26. juunil sellel aastal, rääkis täna aripaev.ee-le Tallinna linnavolinik ja koolidirektor Märt Sults.

Sults näitas eskiisi, kus oli näha, et plaanis on kolmest saarest koosnev lõbustus- ja kultuurikompleks ning saared tulevad nn neeru-kujulised. Kokku hakkab kompleks koosnema kolmest saarest, igal saarel on oma täpselt määratletud otstarve.

Kui viimati oli juttu, et praegu jääb saar(t)e ehitamine selles taha, et Eestis puudub vette ehitamist reguleeriv seadusandlus, siis Sultsi nõustavad advokaadid avastasid asjaolu, et mõnisada aastat tagasi asusid plaanitavate saarte alal päris saared, mis laevatee lühendamise eesmärgil õhku lasti. Nüüd oleks võimalus need taastada ehk saared oleksid muinasaegsete saarte kohal.

Kasiinosaar on neist vaid üks, suurim teiste saarte taha jäävale saarele pääsemiseks tuleb lunastada suhteliselt kallis pilet ja kus võib kasiinode ja alkoholi seltsis piiramatult lõbutseda.

Teised kaks saart oleksid palju odavama piletiga nn perekondlikuks ajaviitmiseks sisustatud saar, sekka kultuuri ning ohtralt kontserte ja sporti. Viimasele saarele tuleb Sultsi sõnul akustilistelt võimalustelt Tallinna Linnahalli ja Saku suurhalli ületav spordi- ja muusikaürituste nautimiseks ehitatav ala.

Perekondlikke lõbustusi pakkuval saarel puudub alkoholi ostmise võimalus ja sinna ka alkoholijoobes inimesi ei lasta.

Küsimusele, millal võiks reaalseid tulemusi näha, vastas Sults, et umbes kahe aasta pärast peaks olema esimene etapp valmis. Veel lisas Sults, et kuigi ta praegu otseselt saarte ehituse rahastamisele ei mõtle, on idee tegelikult selles, et kolmandal kinnisel kasiinosaarel asuva klaasist kortermaja müük maksab automaatselt kinni saare ehituskulud. Selles aga, et korteritele ostjaid leidub, on Sults täiesti kindel.

Praeguseks on koolidirektoril plaani edendamiseks kulunud umbes 114 000 krooni ja selle on ta oma plaadi "Ümeramees on tagasi" tuludest kinni maksnud.

Uurides, milliseid nippe kasiinode koondamise eestvedaja suhtes kasiinoärimehed on rakendanud rääkis Sults ühest eriti otsekohesest pakkumisest. „Vastuseis sellele projektile on meeletu. Öeldi otse, et ma annan sulle saare, mine ehita seal.“

Töökohtasid saartele palju ei tule, Sults pakkus, et umbes 150- 200.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474