8. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

95 noortalunikku saavad PRIA-lt starditoetust

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse osutus populaarseks - taotlusi laekus PRIAsse esimeses taotlusvoorus 255, eelarve 56 miljonist kroonist jätkub 95 parima projekti rahastamiseks.

Maaelu arengukava toetus on mõeldud stardirahaks kuni 40-aastastele alustavatele noortele põllumajandusettevõtjatele, kes pole põllumajanduses tootmisega tegelnud kauem kui 18 kuud ning kel on põllumajanduslik eriharidus või kes äriplaani kirjutab, et omandab selle 36 kuu jooksul.

PRIA-le taotlustega koos esitatud äriplaan tuli koostada viie aasta kohta. Abikõlbulikeks osutus 242 projekti, mis seati pingeritta.

PRIA maaelu investeeringutoetuste büroo peaspetsialist Krista Tõnisson loetles, millele noortalunikud toetuseraha kulutada soovisid: loomade ja tehnika ostmine, lauda rekonstrueerimine, marjakasvatatuseks istikute ostmine ja külmkambri ehitus, jne.

Põnevamate teemade seas on jaanalinnu-, küüliku- ja tšintšiljakasvatus, energiavõsa ja viinamarjakasvatuse rajamine. Kõige rohkem laekus äriplaane teravilja, rapsi, kartuli ja heintaimede kasvatamiseks, veise- ja lambakasvatuseks. Kuid oli ka projekte, mille sisuks oli puuvilja-, marja- või köögiviljakasvatus, mesindus, sea- ning hobusekasvatus.

Noore taluniku toetuse maksimaalne suurus on 625 864 krooni ja seda võib saada üks kord meetme programmperioodi jooksul (2007-2013). 95-le esimesele toetusesaajale maksab PRIA raha välja juba juulikuus. Kogu programmperioodiks on meetme eelarves raha kokku 185 miljonit krooni.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474