Inflatsioon püsib Lätis endiselt kõrge

Läti statistikaameti andmetel kukkus riigi
inflatsiooni tase mais olnud 17,9 protsendilt 17,7 protsendile juunis.

Juuni inflatsiooni tase 17,7 protsenti Lätis on siiski kõrgeim Euroopa Liidu 27 riigi hulgas, vahendas Bloomberg. Inflatsioon Lätis on viis korda kiirem, kui on seda eurotsooni 15 riigi keskmine tase.

Samal ajal aeglustus riigi majanduskasv esimeses kvartalis 3,3 protsendini võrreldes eelneva kolme kuu 8,1 protsendiga. Läti valitsus ütles, et see tähendab, et hinnakasv hakkab tarbijate kulutusi murendama ning inflatsioon võib taas aeglustuda.

Läti peaministri pressisekretär Edgars Vaikulis ütles, et numbrid näitavad, et inflatsioon on peatunud. Peaminister Ivars Godmanis on varem öelnud, et inflatsioon jõuab oma haripunkti juunis, lisas Vaikulis.

Läti statistikaameti andmetel kasvasid riigis selle aasta juunis toiduhinnad 21 protsenti ning transpordi kulu kasvas 12,7 protsenti võrreldes 2007. aasta juuniga.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised