Politsei hoiatab petturite eest

Petturid püüavad Eestimaa erinevates
kohtades raha välja petta helistades ja teatades, et inimese lähisugulasega
juhtus õnnetus. Sihtgrupiks on eelkõige eakamad vene keelt emakeelena
kõnelevad inimesed.

13.07.2008 õhtupoolikul leidis sarnase skeemi järgi juhtum aset Pärnu linnas. Telefoni vastu võttes kuulis naisterahvas telefonist meesterahva häält, kes teatas temale vene keeles ja paluvas toonis, et vajab abi. Väidetavalt oli helistaja naisterahva lähisugulane, kellega juhtus õnnetus ning ta on selles süüdi, kuid on inimesed, kes saavad aidata. Selleks on vaja helistada teatud telefoninumbril ning kuulata edasisi juhtnööre. Osutatud numbrile helistades võttis telefoni vastu vene keelt kõnelev meesterahvas, kes selgitas, et on võimalus kannatanuga kokkuleppele jõuda asja alustamata jätmise osas, makstes selle eest teatud summa.

Naisterahvas ütles helistajale, et temal raha ei ole ning kõne katkestati. Pärast kõne toimumist selgitas naine tuttavate kaudu välja, et tema lähisugulasega on kõik korras ning teavitas toimunust politseid.

Naisterahva selline käitumine oli igati korrektne ja politsei soovitab teistelgi petturitele kergekäeliselt raha mitte loovutada, vaid pöörduda politsei poole. Politsei soovitab kõigil, kelleni politsei hoiatus jõuab, selgitada seda ka oma eakatele sugulastele, kes ei pruugi olla aktiivsed meediatarbijad.

Juhtumi osas alustas politsei kriminaalmenetlust, käsitledes seda kui kelmuse katset. Eeluurimist juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised