Liit: kartellikahtlused on põhjendamatud

Eesti Kindlustusseltside Liit (EKSL) lükkab
ümber tänases Äripäevas toodud väited nagu oleks liit sõlminud
kartellikahtlusega kokkuleppeid, teatas liit.

EKSLi juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa kinnitusel pole liidu tegevuse raames konkureerivad kindlustusseltsid sõlminud mingeid kartellina käsitletavaid kokkuleppeid. „Samuti pole kindlustusseltsid arutanud konkreetsete maaklerite tasustamist ega vahendustasude suurust, kuna see info on koostöölepingute järgi konfidentsiaalne ning kahjustaks turuosaliste positsioone ja konkurentsi turul,“ selgitas Niinemaa. „Kindlustusseltside Liit teeb vajadusel konkurentsiameti ja teiste järelevalveorganitega igakülgset koostööd, vältimaks turu toimimist kahjustavate kokkulepete sõlmimist.“

Netohinnastamine tähendab seda, et kindlustusmaakler võtab tasu ainult kliendilt ehk osapoolelt, kellele ta teenust osutab ja kelle huve ta esindab (analoogia näiteks kinnisvara- või väärtpaberimaakleritega). Sellisel turul on kliendil võimalust parima hinna ja kvaliteedi suhtega maaklerteenuse pakkuja välja valida. Kindlustusmaakler peab kindlustustegevuse seaduse kohaselt olema kliendi sõltumatu esindaja, kes võrdleb ja analüüsib turul pakutavaid kindlustustooteid, et leida kliendile kõige sobilikum pakkumine ja nõustada teda muudes kindlustusküsimustes. Ka Euroopa Komisjon on ühes oma raportitest juhtinud tähelepanu sellele, et vaba konkurentsi kindlustusturul piirab maaklerite huvide konflikt, kuna nood võtavad raha kindlustusandjatelt.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised