22. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn loobub kodutute majutamisest Paljassaarde

Tallinna linn sõlmis Paljassaare tee 39 omanikuga kompromisskokkuleppe, mis lubab algselt kodutute varjupaigaks kavandatud Paljassaare tee 35 hoone valmis ehitada.

Linnavalitsus kuulutas eile, et lõpetas aastaid kestnud kohtuvaidluse. Linnavalitsuse andmeil sõlmivad nad kohtuvaidluse lõpetamiseks kompromissi, mille tulemusena saab Paljassaare tee 35 asuva hoone võtta sotsiaalmajutusüksusena kasutusele juba sel aastal.

Andrus Braunbrückile kuuluva OÜ Odden Solutionsiga sõlmitava kompromissi nüansse Raepress ei täpsustanud, kuid märkis, et linnavalitus kiitis vastava korralduse heaks. 2002. aastal jäi kodutute varjupaiga ehitus pooleli, kuna naabruses asuva hotell Ookeani omanik vaidlustas kõik linnavalitsuse sammud.

Pärast RAS Ookeani pankrotti ja endise hotelli erakätesse minekut seisab maja tühjana. Linnavalitsuse ehitatav hoone on kohtuvaidluse tõttu samuti tühi. Poolik ehitis laguneb, selle lähedal olevatesse vanadesse garaažidesse kogunesid talvel lõket tegema ning magama kodutud.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti ökonoomikaosakonna juhataja Veiko Kapsta andmetel kulus Tallinna linnal pooliku maja hoidmiseks konserveeritud seisus 60 000 krooni aastas, millest pool kulus valvekuludeks ja teine pool küttele.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles, et kohtuvaidlust lõpetades säästab linn aega ja raha. “Kompromissi sõlmimisega ei kanna Tallinna linn materiaalset kahju ega võta täiendavaid rahalisi kohustusi, kuid saab lõpule viia ehitise rekonstrueerimise, milleks on 2008. aasta eelarves ka vahendid ette nähtud,” rääkis Aas.

“Arvestades, et Paljassaare tee 39 ehitiste omanik jätkab tõenäoliselt kõigi linnavalitsuse otsuste vaidlustamist ning seda, et sotsiaalmajutusüksusesse majutamise ootel on Tallinna linnas 368 isikut, peab linnavalitsus otstarbekaks kohtuvaidluse lõpetamist kompromissiga,” põhjendas abilinnapea.

Aasa sõnul lubavat kompromiss hoone kasutusotstarvet muuta nii, et hoonest lähtuv negatiivne mõju ümbruskonnale väheneb, näiteks rekonstrueerida ehitis sotsiaalmajaks, lastekoduks või hooldekoduks.

Sellisel juhul ei saa OÜ Odden Solutions ega ükski järjekordne Paljassaare tee 39 hoone või kinnistu omanik keelduda nõusoleku andmisest hoone kasutusotstarbe muutmiseks, selgitas Aas.

Seitsme aasta jooksul on Paljassaare tee 39 omanikena linnavalitsusega kohtus käinud kolm ettevõtet, milleks on OÜ Biscay, Renoval Group Ltd ning alates mullu sügisest OÜ Odden Solutions.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474