28. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

City24: müügihinnaga vassimine eksitab klienti

City24 juht Marko Veerberk ütles aripaev.ee-le, et kinnisvaraportaal peab müügihinnaga vassimist klientide eksitamiseks.

"Loomulikult ei pea me vale müügihinna kuvamist õigeks. See on klientide eksitamine," ütles Veerberk. Tema sõnul on hind üks kinnisvaratehingu olulisemaid parameetreid. "Olete kindlasti nõus, et kinnisvara otsimisel huvitab inimest kõige rohkem asukoht, hind ning kuidas objekt välja näeb ehk siis pildid," lisas Veerberk.

Kui City24 aastaid tagasi tegevust alustas, oli müügipakkumistes hinna avaldamata jätmine väga levinud praktika, meenutas Veerberk.

"Samas ei muuda see tegelikkuses ju kliendi ostujõudu. Ikka otsitakse objekte teatud hinnavahemikus ning teatud piirkonnas. Ei usu ka seda, et müüja ei tea, palju objekt maksab, või et esialgsest hinnast oleks võimalik pool alla kaubelda," arutles City24 juht ja päris, "miks mitte siis juba see hind kohe lisada, et klient saaks keskenduda tõepoolest nendele objektidele, mis talle sobivad?"

Veerberk ütles, et kuulutuse sisestamisel kohustuslikuks muudetud hind võimaldab eluaset otsida hinnavahemiku järgi. "Kuna väga palju otsinguid tehakse just hinnavahemiku ning asukoha järgi, siis lihtsalt ilma hinnata objekte selliste päringute tulemustes ei kuvata - see aga ei ole kasulik ei müüjale ega ka ostjale," rääkis ta.Kui City24 hinnainfo nõudmisest loobuks, ei tähendaks see, et keegi enam hinda ei avaldaks. "Usun, et suurem osa meie kinnisvaraturust on siiski samal arvamusel, et hind on kliendi jaoks oluline info ning seda tuleks ka objekti juures kuvada. Küll aga võib ilma hinnata objektide arv mõnevõrra suureneda, kui hinna lisamine kohustuslik poleks. Arvan, et see poleks ostjatele hea," kommenteeris Veerberk.Veerberk lisas, et YIT Ehituse Kadaka tee 137 müügikuulutustest jäi pakkumise hind välja tehnilise vea tõttu. Praeguseks on automaatselt saadetavaid andmeid puudutav tehniline viga parandatud ja alates juulist müüki tulnud objektidel hind ilusti näha.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474