7. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangad peavad töötajaid kohusetundlikeks maksjateks

Aripaev.ee palus täna kolmel suurpangal kommenteerida, kas nad on teadlikud töötajate maksehäiretest ning kuidas sellisele infole reageerivad.

Üldjuhul tulevad pangatöötajad laenude tagasimaksmisega toime, kuid teiste võlausaldajate ees tekkinud kohustustest tööandjal ülevaadet pole.

"Üldjuhul on pangatöötajad, kes on võtnud laenu, korrektsed oma maksekäitumises ning võib öelda, et meil probleeme maksedistsipliiniga pole," edastas Sampo Panga kommunikatsioonidirektor Anneli Rõuk.

Pank töötajaid koondanud pole, inimesi võetakse hoopis juurde. Kui möödunud aasta keskpaigas töötas Sampos 623 inimest, siis tänavu samal ajal juba 644.

"Oleme turul aktiivsed, avame uusi pangakontoreid ning pakume klientidele väga head teenindust, lisaks on ees ootamas integratsioon Danske Bank'i ühtsele IT-platvormile 2009. a novembris. Kogu selle info valguses ei näe me vajadust rääkida töötajate arvu vähenemisest," rääkis Rõuk.

Hansapank teatas, et kohtleb oma töötajatest laenukliente parimate klientidena, kuid ei oma reeglina ülevaadet töötajate kohustustest teistes finantsasutustes.

Majanduse olukord pole sundinud Hansapanka inimesi koondama, kuid uusi töötajaid värvatakse tänavu tagasihoidlikumalt.

Mis puutub tulemustasudesse, siis neid makstakse Hansapangas kord aastas ja seda eelmise aasta majandustulemuste põhjal. Tänavused tasud olid samas suurusjärgus varasemate aastatega. Müügitöötajad saavad tulemustasu kord kvartalis. Hansapanga kinnitusel pole tulemustasudeks minevaid summasid vähendatud.

Sampo Panga teatel pole ka neil tulemustasusüsteeme muudetud.

SEB tänase tööpäeva jooksul kommentaari ei andnud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474