8. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S: ühiskond on altim andma järgi kvaliteedis

Majanduskeskkonna jahenedes on võitjaiks eelkõige odava ja ebakvaliteetse kauba või teenuse pakkujad, usub turvafirma G4S Põhja regiooni tegevdirektor Margus Kolumbus.

„Võitjad on kindlasti esmatarbekaupade pakkujad, kuna hinnatõusule vaatamata ei ole võimalik olla söömata ega saa ringi liikuda alasti. Võitjad on ilmselt ka odava ja ebakvaliteetse kauba või teenuse pakkujad. Ühiskond on täna kindlasti altim andma järgi kvaliteedis, et saaks mõne krooni rohkem rahakotti jätta,“ rääkis Kolumbus.

Tema sõnul elavad praegu ilmselt paremini ka need, kes helgemal ajal ei tormanud kaasa ostuhullusega, vaid suutsid säilitada kainet meelt ning tegeleda säästmise või investeerimisega. „Kes õigel ajal investeeris, see on kõigi eelduste kohaselt täna konkurentidest paar sammu ees ja suudab rasked ajad üle elada,“ märkis ta.

Raske on Kolumbuse hinnangul meelelahutajatel ning harrastusteenuste ja -kaupade pakkujatel.

G4S on selle aasta esimesel poolel aga kasvanud. Käibe kasv oli kontsernis ca 10%.

„Käibe kasvu põhiliseks mootoriks olid 2007. aastal sõlmitud pikemaajalised sidusprojektid, mille lõpptähtajad olid käesoleva aasta alguses. Teine poolaasta on kindlasti pingelisem ja eeldab kulude optimeerimist, sest suuremate lepingute maht väheneb ja ka otsustamisperioodid tellijate seas on pikenenud 2-3 korda,“ selgitas Kolumbus.

Turvafirma esindaja märkis, et kindlasti mõjutab firmat ka riigisektori negatiivne eelarve ja sealt johtuvad otsused just kavandatud riigihangete külmutamise poolelt.

Klientide arvu poolest on G4S kasvanud nii tehnilises kui ka mehitatud valves. „Turvalisust vajatakse alati, kindlasti ei ole meie kasv tänavu nii suur kui majanduse õitseajal, kuid nõudlust turvateenuse järele põhjustab ka majanduskeskkonna halvenedes suurenev kuritegevus,“ rääkis ta.

„Lisaks on G4Si tehnilise valve müügiaktiivsus tänavu suurem kui eelneval aastal, aga kordades rohkem on ka probleeme võlglastega,“ tõdes mees.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474