Eesti Ehituse kasum langes dividendide maksukulu tõttu

Eesti Ehituse kontserni 2008. aasta esimese
poolaasta puhaskasum oli 110,8 miljonit krooni, langedes aastataguse perioodiga
võrreldes 14,8%.

Mullu esimesel poolaastal oli kontserni puhaskasum 129,9 miljonit krooni. Puhaskasumi vähenemisele avaldasid suuremat mõju põhitegevusega mitteseotud valdkonnad nagu finantstulud- ja kulud ning kontserni poolt eelmiste majandusaastate tulemuste põhjal väljamakstud rekordiliste dividendide tulumaksukulu, teatas ettevõte börsile.

Küll oluliselt aeglasemalt kui mullu, kuid siiski kasvas kontserni käive. Kasv oli 23,1%, ligi kolm korda madalam kui eelmisel aastal võrreldes üle-eelmisega, mil käive kasvas 64%.

Oodatult on kontserni rentaablusnäitajatele mõju avaldanud ehitusturul tihenenud konkurentsitingimused ja majanduskasvu ning koos sellega ehitusturu kasvu pidurdumine Eestis. Puhaskasumi rentaablis on poolaasta seisuga 5,9%. Mullu samal ajal oli see number veel 8,6%.

Eesti Ehitus teenis aasta esimese kuue kuuga iga aktsia kohta 3,39 krooni kasumit, eelmisel aastal oli see 4,03 krooni.

Eesti Ehituse II kvartali käive oli 1,1 miljardit krooni (2007. aasta II kvartalis 960 miljonit krooni) ehk 14,6% enam kui mullu samal ajal. Kontsern teenis aprillist juunini 65,9 miljonit krooni puhaskasumit, mis on 33,1% väiksem kui 2007. aasta II kvartalis, mil puhaskasum ulatus 98,5 miljoni kroonini.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised