12. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inimõiguste Instituut: Venemaa agressioon on Tšetšeenia jätk

Inimõiguste Instituut ütles oma pöördumises riigikogu ja rahvusvahelise üldsuse poole seoses Venemaa agressiooniga Gruusia vastu, et Venemaa sõjaline agressioon Gruusias on jätkuks sõjalisele tegevusele Tšetšeenias.

"Kõige suurem inimõiguste rikkumine pannakse toime agressiivse sõjaga. ÜRO põhimõtted nõuavad kõikidelt liikmesriikidelt rahu tagamist," seisis pöördumises.

Instituudi hinnangul on Venemaa sõjaline agressioon Gruusias jätkuks sõjalisele tegevusele Tšetšeenias. Selle sõja ohvrid on massiliste inimõiguste rikkumiste ohvrid. Venemaa suurriiklik eesmärk on taastada oma võim Taga-Kaukaasias demokraatliku Gruusia hävitamisega.

"Pealtvaatamine ja õigeaegsest sekkumisest loobumine, rääkimata agressorile järeleandmiste tegemisest, toovad kaasa pöördumatud tagajärjed maailma rahule. Ajastades oma sõjalise agressiooni rahvusvahelise rahuürituse, olümpiamängude ajaks, rikub Venemaa jõhkralt ja küüniliselt tsiviliseeritud maailma tavasid ning kehtivaid kokkuleppeid. Hetkel on Venemaa tallanud jalge alla rahvusvahelist rahu tagavad kokkulepped ja enda poolt ratifitseeritud rahvusvahelised lepingud," usuvad avalduse esitanud.

Instituut kutsub üles riigikogu jõulisele ja kiirele reageerimisele teadvustamaks rahvusvahelisi organisatsioone ning rahvusvahelist üldsust Eesti riigi ja rahva seisukohast.

"Demokraatlikud riigid ja valitused, olge ettenägelikud ja ärge lubage Venemaa agressioonil Gruusia vastu üle kasvada sarnaseks Tšetšeenias toimuva rahva hävitamisega," lõppes pöördumine.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474